Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ersöz: Kazancı YTL Olan Döviz Borçlusu Ateşle Oynuyor

Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin sektöre etkilerini değerlendiren Yapı Kredi Koray Genel Müdürü ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu üyesi Yücel Ersöz , hükümetin düşük kur, yüksek faiz politikasının sorunları derinleştirdiğinin görülmesi gerektiğini belirtti. Ersöz, hem ekonomi hem de sektördeki

Cumhuriyet Gazetesi



Dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin sektöre etkilerini değerlendiren Yapı Kredi Koray Genel Müdürü ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu üyesi Yücel Ersöz , hükümetin düşük kur, yüksek faiz politikasının sorunları derinleştirdiğinin görülmesi gerektiğini belirtti. Ersöz, hem ekonomi hem de sektördeki gelişmelerde dış faktörlerin etkili olacağına inandığını ifade etti.

Yücel Ersöz, şunları söyledi:

"Ekonominin tümüyle dışa bağımlı olduğu bir ortamda iç faktörlerden bahsetmek mantıklı değil. Ekonominin çarkının dönmesi rekor düzeydeki cari açığın kapanabilmesine, cari açığın kapanabilmesi ise üç faktöre bağlı: Özelleştirmelerden gelecek döviz girdisi, sıcak para girdisi, özel sektörde yabancılara yapılan şirket satışlarından gelen döviz girdisi. Dünyanın en yüksek faizlerinin ödenmesi gayrimenkul sektörünü durma noktasına getirdi. Kâğıt üzerinde iyi görünen ekonomik parametrelerin iyi görünmeye devam etmesi faizlerin yüksek seyretmesine bağlı olduğundan kısa-orta vadede ciddi bir durgunluğa doğru hızla ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Mutlaka çok dikkatli bir yatırım stratejisi izlenmeli, döviz pozisyonu kurların düşük kalacağı beklentisi ile aşırı derecede açılmamalıdır. Dolar bazında borçlanıp YTL bazında kazanan şirketler eğer bir hedging mekanizması (risk yönetimi) kullanmıyorlarsa bence ateşle oynuyorlar. Hükümet düşük kur-yüksek faiz politikasının mevcut sorunlara çözüm olmak yerine yaraları derinleştirdiğini görmeli ve cesur kararlar almalılar. Gündem ekonomi olmalı, ekonominin düze çıkarılması için gereken önlemlerin alınması gerekiyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ersoz-kazanci-ytl-olan-doviz-borclusu-atesle-oynuyor_61307.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!