Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erzuruminiatürk’le 15 Dakikada Erzurum Gezisi

Türkiye’deki doğal güzellikleri ve tarihi yerleri tanıtmak amacıyla bu eserlerin maketlerinden oluşan ve İstanbul’da sergilenen ‘Miniatürk’ten sonra E

Zaman
Erzuruminiatürk’le 15 Dakikada Erzurum Gezisi

ürkiye’deki doğal güzellikleri ve tarihi yerleri tanıtmak amacıyla bu eserlerin maketlerinden oluşan ve İstanbul’da sergilenen ‘Miniatürk’ten sonra Erzurum’da da ‘Erzuruminiatürk’ sergisi açıldı.

Doğan ve İbrahim Hattatoğlu kardeşler tarafından açılan sergi, yaklaşık 5 senelik bir çalışmanın ürünü. Asıl mesleği Karayollarında işçilik olan İbrahim Hattatoğlu, Erzuruminiatürk’ün hikayesini şöyle anlatıyor: “Bundan 19 sene önce maket merakımı bilen arkadaşlar, benden bir cami maketi tasarlamamı istediler. Bende şu anki Solakzade Camisi’nin maketini yaptım. Sonra kardeşimle beraber Erzurum’daki tarihi ve turistik yerlerin maketlerini yaptık. 5 yıl içerisinde böyle bir kolleksiyon oluştu.”

Toplam 36 parçadan oluşan ‘Erzuruminiatürk’te Yakutiye Medresesi’nden Tortum Şelalesi’ne, Lala Paşa Camisi’nden Çifte Minareli Medrese’ye kadar Erzurum’daki tüm tarihi ve turistik yerlerin maketleri bulunuyor. Sergiyi gezenler, 15 dakika içerisinde Erzurum’un tüm tarihi eserlerini görme imkânına sahip oluyor.

İbrahim Hattatoğlu, sergiye dışardan hiçbir katkının bulunmadığını söyleyerek, sponsor bir firmanın kendilerine destek vermesi durumunda sergiyi Erzurum’un tanıtımı için tüm Türkiye ve dünyada sergileyebileceklerini açıkladı. Halk Eğitim Merkezi’nde 25 Mart’a kadar açık kalacak olan sergiye gidemeyenler, sergiyi internetten www.erzuruminiaturk.com adresinden de gezebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erzuruminiaturkle-15-dakikada-erzurum-gezisi_24577.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!