Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esen Plastik Ortadoğu Ülkelerine Göz Dikti

Plastik boru sektöründe son dönemdeki yatırımlarıyla dünyanın en geniş ürün çeşidinde üretim yapabilen firmalarından biri haline gelen Esen Plastik'in, Ortadoğu pazarından gelen taleple ihracatını kısa sürede dört katına yükseltebileceği bildirildi.

Yeni Asır Gazetesi
Esen Plastik Ortadoğu Ülkelerine Göz Dikti

Plastik boru sektöründe son dönemdeki yatırımlarıyla dünyanın en geniş ürün çeşidinde üretim yapabilen firmalarından biri haline gelen Esen Plastik'in, Ortadoğu pazarından gelen taleple ihracatını kısa sürede dört katına yükseltebileceği bildirildi. Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, yabancı bir şirketle stratejik ortaklık görüşmeleri yapacaklarını ve sonuç alınamaması halinde 2011'de halka açılmayı gündeme getireceklerini ifade etti.
Esen, kriz yılı olan 2009'u kayıpsız atlattıklarını, 2009 cirosunu 2008 yılındaki gibi 125 milyon lira seviyesinde kapatmayı başardıklarını söyledi.

Adana tesisi

Adana'da inşaatına başladıkları cam elyaf takviyeli plastik boru tesisinin üretime başladıklarını kaydeden Salih Esen, bunun kriz sonrası için kendilerine büyük avantaj sağladığını ve yatırımın ikinci etabının da 2010'da biteceğini anlattı. Türkiye'de sanayicinin önünü görmekte zorlandığını, bütçe planlaması yapılırken net hedefler koyamadığını dile getiren Esen, buna rağmen Adana fabrikasının getirdiği avantaj sayesinde 2010'da en az yüzde 15'lik büyüme hedefi belirlediklerini vurguladı.

Zirai sulama, konut, telekomünikasyon ve altyapı sektörüne yönelik üretimlerde çapı 3 milimetreden 3 metreye kadar boru üretebilir durumda olduklarını, sektörde dünyanın en geniş ürün gamına sahip firması haline geldiklerine dikkat çeken Esen, faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde ülke pazarında ilk üçte yer aldıklarını belirtti.

Kapasite arttı

Yıllık 400 kilometre boru üretebilen Adana fabrikasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki altyapı projelerinin yanı sıra; Suriye, Irak ve Libya pazarına da hitap edeceğini anlatan Esen, fabrikanın tamamlanmasıyla bu bölgelerden önemli miktarda talep almaya başladıklarını bildirdi.

Bağlantı kuruldu

Türkiye'nin bu ülkelere açılım politikasının sonuçlarını şirket olarak da görmeye başladıklarını kaydeden Salih Esen, şunları söyledi: "Ciromuzun yüzde 15'ini ihracat gelirleri oluşturuyor. Son dönemde Ortadoğu bölgesinin sulama ve altyapı projeleri bakımından çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Irak ve Suriye'ye ihracatımız hızla artıyor. Ancak özellikle Libya pazarından büyük beklentilerimiz var. Burada iddialı yatırımlar var. İlk bağlantıları kurduk. 15 milyon dolar seviyesinde olan ihracatın 50-60 milyon dolar seviyesine çıkmasını bekliyoruz".

http://www.yapi.com.tr/haberler/esen-plastik-ortadogu-ulkelerine-goz-dikti_76604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!