Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esenboğa’ya Londra’dan Çevre Ödülü

TAV Esenboğa, enerji verimliliği başta olmak üzere geliştirdiği çevre dostu uygulamalarla uluslararası The Green Organisation tarafından “en iyi”ler arasında gösterildi. Karbon salımını ofsetleyen Esenboğa Havalimanı, dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girmişti.

yapi.com.tr
Esenboğa’ya Londra’dan Çevre Ödülü

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nın yolcu memnuniyetini yükseltirken çevreye etkilerini en aza indirmeye yönelik çalışmaları, Londra merkezli The Green Organisation tarafından ödüllendirildi. Esenboğa Havalimanı “inşa edilmiş çevre” kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu.

Dünya Gazetesi'nden Didem Eryar Ünlü'nün haberine göre, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer “TAV Havalimanları olarak çevre ve topluma saygılı, sürdürülebilir bir iş modelini benimsiyoruz. Yolcularımıza güvenli, konforlu ve hızlı bir seyahat deneyimi sunarken, faaliyetlerimizin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefl iyoruz. Bu çalışmalarımızın İngiltere merkezli saygın çevre kuruluşlarından The Green Organisation tarafından ödüllendirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratırken çevresel ve toplumsal fayda yaratmak üzere çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Enerjiyi verimli kullanmak için bir dizi uygulama

Geçen yıl 11 milyondan fazla yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı, yolcu konforundan ödün vermeksizin enerjiyi verimli kullanmak üzere bir dizi uygulamayı hayata geçirdi. Otomatik aydınlatma kontrolü, LED aydınlatma kullanımı, doğalgazdan elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten trijenerasyon tesisi bu uygulamalar arasında bulunuyor.

Esenboğa Havalimanı, dünyanın en çevreci 17 havalimanından biri. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI Europe tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında 3+ seviyesinde sertifikasyon aldı. İklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını en iyi seviyeye indirdi; kalan kısmı da temiz enerjiye yatırım yaparak ofsetledi. Türkiye’de bu seviyeye yükselen ilk havalimanı oldu.


1994’te kurulan The Green Organisation, kendini en iyi çevre uygulamalarını teşvik etmeye adamış uluslararası, bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş. The Green Apple Çevre Ödülleri kapsamında, özel ve kamu kuruluşlarının çevreye duyarlı uygulamalarının en iyileri belirleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenbogaya-londradan-cevre-odulu_132884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!