Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Esenboğa’ya Yeni Terminal

Esenboğa Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. Erdoğan, konuşmasının ardından, inşaatı yapacak Tepe

NTV-MSNBC



b>Esenboğa Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.

Erdoğan, konuşmasının ardından, inşaatı yapacak Tepe ve Akfen tarafından oluşturan TAV Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Akın’ı yanına çağırarak, 36 ay olarak planlanan yapım süresi konusunda pazarlık etti.

Erdoğan, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3 yıl içerisinde THY’nin 50 civarında yeni uçağa kavuşacağını kaydederek, yeni alınacak bu uçaklarla birlikte, THY’nin çok güçlü bir filoya sahip olacağını ve hizmetlerini şu andaki kısmi aksamalara fırsat vermeyecek şekilde gerçekleştireceğini vurguladı.
Erdoğan, Türkiye’nin istihdam konusunda çok büyük sıkıntılar çektiğine ve işsizliğin büyük boyutlarda olduğuna dikkati çekerek, geçen yıl yüzde 10 olan işsizlik oranının, şu anda yüzde 9.3’e indiğini bildirdi. Teşvik Yasası ile Türkiye’nin dört bir yanında yatırımların arttığını ve Temmuz ayı sonu itibariyle özel girişimcilerin yatırım miktarının 20 milyar dolara ulaştığını dile getiren Erdoğan, “Bu, bir güvenin ve istikrarın işaretidir. Bunun adına, bazıları şok diyor, bazıları da farklı yorumlar getiriyor. Ne derseniz deyin, bu şok kararları alan, bu ülkenin dertlisi olan girişimcisidir” diye konuştu.

SÜRE PAZARLIĞI
Erdoğan, konuşmasının ardından, inşaatı yapacak Tepe ve Akfen tarafından oluşturan TAV Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Akın’ı yanına çağırarak, 36 ay olarak planlanan yapım süresi konusunda pazarlık etti.
Pazarlıklar sonucu, yapım süresini 24 aya indirerek, 28 Ekim 2006’da açılışın gerçekleştirileceğini bildiren Erdoğan, daha önce de bu tür pazarlıklar yaptığını, bunun “Anadolu usulü” pazarlık olduğunu söyledi. Daha sonra Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve şirket yöneticileriyle, inşaatın temelini attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenbogaya-yeni-terminal_19418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!