Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eser Holding Yeşil Binası, ''Leed Platin Yeşil Bina Sertifikası'' Aldı

Eser Holding'in yeşil binası Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilen ve bütün dünyada uygulanan ''LEED Platin Yeşil Bina Sertifikası'' aldı. Eser Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, holdingin şirketlerini aynı çatı altında toplamak amacıyla 7500 metrekareyi bulan kapalı alanıyla 2010 yılı içerisinde faaliyete geçirilen Eser Yeşil

yapi.com.tr / AA
Eser Holding Yeşil Binası, ''Leed Platin Yeşil Bina Sertifikası'' Aldı

Eser Holding'in yeşil binası Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilen ve bütün dünyada uygulanan ''LEED Platin Yeşil Bina Sertifikası'' aldı. Eser Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, holdingin şirketlerini aynı çatı altında toplamak amacıyla 7500 metrekareyi bulan kapalı alanıyla 2010 yılı içerisinde faaliyete geçirilen Eser Yeşil Binasının, yüksek standartlı yeşil bina sistemleri kullanılarak inşa edildiği belirtildi.

Açıklamada, daha az enerji tüketmeyi hedefleyerek tasarlanan ve Türkiye'deki muadil bir binaya göre yarı yarıya az enerji tüketen binanın, enerjisinin ciddi bir kısmını da kendi bünyesinde ürettiği ifade edildi.

Eser Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Adiloğlu, Türkiye'de şu anda daha alt derecelerde LEED Sertifikası alabilmiş 4 bina bulunduğunu belirtti.

Dünya genelinde dahi, LEED Platin alabilen bina sayısının kısıtlı olduğunu kaydeden Adiloğlu, inovasyona dayalı sistemleriyle bir laboratuar görevi üstlenen Eser Yeşil Binasının, araştırma ve inceleme yapmaları için bütün üniversitelere, araştırmacılara ve ilgililere açık olduğunu belirtti.

ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/eser-holding-yesil-binasi-leed-platin-yesil-bina-sertifikasi-aldi_85785.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!