Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski DYO Fabrikası Arazisine Araplar Talip Oldu

Yaşar Holding'in, İzmir Bornova'da satılığa çıkardığı 136 dönümlük eski DYO Fabrikası'nın bulunduğu araziye Araplar talip oldu. Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, 1982 yılında topluluğun bünyesine geçen Viking Kağıt'taki hisselerin satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşme yaptıklarını açıkladı.

Referans Gazetesi
Eski DYO Fabrikası Arazisine Araplar Talip Oldu

Yaşar Holding'in, İzmir Bornova'da satılığa çıkardığı 136 dönümlük eski DYO Fabrikası'nın bulunduğu araziye Araplar talip oldu. Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, 1982 yılında topluluğun bünyesine geçen Viking Kağıt'taki hisselerin satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşme yaptıklarını açıkladı.

İzmir Sanayici ve İş adamları Derneği (İZSİAD) tarafından düzenlenen ve Onur Ödülü aldığı "İzmir'e Katkı Ödülleri" töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yaşar, 136 dönümlük eski DYO Fabrikası'nın bulunduğu arazinin satılık olduğunu belirterek, bu konudaki görüşmeleri kendisinin yürüttüğünü söyledi. Yaşar, araziyle Suudi Arabistan'dan bir grup ile Türkiye'de yapı marketi alanında faaliyet gösteren Bauhaus'un ilgilendiğini ifade etti. Arazinin 150 milyon dolarlık bir değeri bulunduğunu kaydeden Yaşar, "Arazi, Forum Bornova, İKEA ve Kipa gibi alış veriş merkezlerinin bulunduğu bir alanda yer alıyor. Belki konut projesi için değerlendirebilirler. 3 ay içinde bu konu netlik kazanır" dedi.
 
Yaşar kağıttan çıkıyor

Grup olarak su, gıda ve boyada büyüme hedeflerinin bulunduğunu anlatan Yaşar, kağıttan ise çıkmayı planladıklarını belirtti. Gıda alanında özel bir ırk olan "Beybi Hindi"yi Türkiye pazarına sunacaklarını vurgulayan Yaşar, ürünün daha az kolestrollü, daha az yağlı ve kalbe faydalı olduğunu ifade etti. Yaşar, "Beybi Hindi, tavuk etiyle rekabet edebilecek daha küçük boyutlarda yeni bir tür. Beyaz hindiyi Türkiye'ye ilk getiren biz olduk. Şimdi mini hindi çıkarıyoruz. Büyük bir olay olacak. Tavuktan yaklaşık bir kilogram ağır, fiyatı da 1 TL daha yüksek. Tüketicinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Üretimini Seferihisar'daki Hedef Çiftliği'nde yapacağız" dedi.
 
Kriz karamsarı değilim

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizle ilgili olarak karamsar olmadığını belirten Yaşar, geleceği o kadar kötü görmediğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kriz teğet geçecek" sözüne de hak veren Yaşar, " Ağlamayı seven bir milletiz. Ancak ben o kadar karamsar değilim. Şu anki yönetimin ekonomide anladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Küresel ekonomik krize rağmen grup olarak iyi durumda olduklarını kaydeden Yaşar, holding bünyesinde yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığını ve bu sayıda bir azalma olmadığını ifade etti.
Holding yönetiminde geçen ay yapılan değişikliği de değerlendiren Selçuk Yaşar, grubun daha da gençleştiğini belirtti. Yaşar, "Üst yönetimdeki yaş ortalaması 70'den şimdi 50'lere düştü. Bu gruba dinamizm kattı" dedi.
 
TEB ile anlaşan DYO boya kredisi verecek

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile anlaşan DYO Boya, 15 Haziran'dan itibaren tüketicilerine 24 ay vadeli, yüzde 0.99 faizli dış cephe ve ısı yalıtım kredisi imkânı tanıyacak. DYO'nun Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile imzaladığı protokole göre, DYO'nun 444 0 396 numaralı çağrı merkezine başvuran tüketicilerin müstakil konut veya binalarında DYO'nun uygulama bayileri tarafından keşif yapıldıktan sonra gereken kredi miktarı TEB'e bildirilecek. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, kredi kullanmak isteyen tüketicilerden hiçbir masraf talep edilmeyeceğini, tüketicilerin tek yükümlülüğünün ferdi kaza sigortası yaptırmaları olduğunu söyledi. Yaşar Topluluğu'nun "biz 1 iz" başlığı altında Çeşme Altınyunus'ta gerçekleştirdiği "İş Ortakları Toplantısı"nda konuşan Oran, boya kredisinin ilk etapta dış cephe ve ısı yalıtımı ile sınırlı olacağını kaydetti.

Yaşar Topluluğu Boya Kimya Grubu'nun üç yıllık yol haritasını açıklayan Boya Kimya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ise DYO'nun bölgesel bir güç haline geldiğini, toplamda 350 milyon liraya yaklaşan cirosuyla Avrupa'nın sayılı boya üreticileri arasında bulunduğunu vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-dyo-fabrikasi-arazisine-araplar-talip-oldu_69851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!