Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Galata Şenlenecek

Bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında tahrip olan eski Galata Köprüsü önümüzdeki ay Feshane ile Sütlüce arasına taşınacak. Yapımı 11 yıl süren ve geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Sütlüce Kültür Merkezi'nden Feshane'ye köprü üzerinden yaya geçişi sağlanacak. Eski Galata Köprüsü motorlu araç trafiğine kapatılacak, yalnızca yaya trafiğine açık

Sabah Gazetesi
Eski Galata Şenlenecek

İstanbullulara 80 yıl hizmet verdikten sonra bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında tahrip olan eski Galata Köprüsü önümüzdeki ay Feshane ile Sütlüce arasına taşınacak. Yapımı 11 yıl süren ve geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Sütlüce Kültür Merkezi'nden Feshane'ye köprü üzerinden yaya geçişi sağlanacak. Eski Galata Köprüsü motorlu araç trafiğine kapatılacak, yalnızca yaya trafiğine açık olacak.

Balat - Hasköy arasındaydı

Balat-Hasköy arasına 1992 yılında taşınan eski Galata Köprüsü'nü kente yeniden kazandırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, köprüyü kayıtlara tiyatro salonu olarak geçirdi. İstanbul Şehir Tiyatroları bünyesinde adı bulunan ve kapasitesi koltuksuz seyircili olarak kayıt edilen eski Galata Köprüsü üzerinde düzenli olarak oyun sergilenmiyordu. Sütlüce Kültür Merkezi'nin açılışıyla köprüyü taşıma kararı alan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Köprü üzerinde bu akış sağlanırken daha önce yapılan farklı etkinlikler düzenlenmeyecektir. Sütlüce Kültür Merkezi zaten bu etkinlikler için yapılmıştır" denildi.

Yangında büyük hasar gördü

1845'te Sultan Abdülmecid zamanında Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırılan Galata Köprüsü farklı zamanlarda yenilendi. En son 1912'de tadilatı yapılan tarihi köprü 16 Mayıs 1992'de çıkan yangınla büyük hasar gördü. Büyük zarar gören köprü araç trafiğine kapatılarak bulunduğu yerden taşınıp Balat-Hasköy arasına yerleştirildi. Yerine altında eğlence mekânlarının bulunduğu yeni bir köprü yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-galata-senlenecek_66530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!