Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Likör Fabrikası Arazisi İhalesi 1 Temmuz'da

25 Nisan 2008'deki ihalesi tek firmanın katılımı nedeniyle onaylanmayan, 30 Mayıs 2008'deki ihalesine de teklif gelmeyen Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki 23 bin 711 metre karelik arazinin satışı, Emlak Konut'un Ataşehir'deki merkezinde Emlak Konut GYO A.Ş. Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale

CNN Türk



İstanbul Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle 1 Temmuz 2008'de tekrar satışa çıkarılacak.

25 Nisan 2008'deki ihalesi tek firmanın katılımı nedeniyle onaylanmayan, 30 Mayıs 2008'deki ihalesine de teklif gelmeyen Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki 23 bin 711 metre karelik arazinin satışı, Emlak Konut'un Ataşehir'deki merkezinde Emlak Konut GYO A.Ş. Gayrimenkul Satış, Kiraya Verme ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği'ne uygun olarak açık ihale (kapalı zarf teklif alma ve pazarlık-açık artırma) usulüne göre iki oturum halinde yapılacak.

İhaleye yerli veya yabancı gerçek veya tüzel kişi veya bunların oluşturdukları ortak girişim grupları teklif verebilecek. İstekliler, ihale dokümanını Emlak Konut GYO A.Ş. İhale, Hakediş ve Kabul Müdürlüğü'nde görebilir veya KDV dahil 3 bin YTL yatırarak satın alabilecek.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, ikinci satışta vadeli muhammen satış değeri KDV hariç 297,5 milyon YTL'ye çıkarılan araziden, hasılat paylaşımı yöntemiyle asgari 350-360 milyon YTL gelir elde etmeyi beklediklerini kaydetti.

Demiröz, "Bu meblağın 2-3 yıl içinde TÜFE, ÜFE artışıyla en az 400 milyon YTL'ye ulaşacağını tahmin ediyoruz. Önceki iki ihalede arsa satışı olduğu için elde edeceğimiz gelir nakit olacaktı. Bu kez elimize geçecek paranın belli bir süresi olacak. İlk beklentimiz, asgari 350-360 milyon YTL ama birisi gelir 450-500 milyon YTL de verebilir" diye konuştu.

İhaleyi kazanan firmanın söz konusu bedelin yüzde 20'sini sözleşme imzalanmadan önce peşin olarak vereceğini bildiren Demiröz, "Gelir paylaşımı modelinde şansımızı daha fazla görüyoruz. 300 milyon YTL'yi bir kerede ödemektense, firma, 350 milyon YTL'nin yüzde 20'sini yani ilk etapta 70 milyon YTL'yi ödeyecek. Geriye kalanı sattıkça ödeyecek. Dosya alan, inceleyen, ilgilenenler var. 5 firma ihale şartnamesini aldı. Yabancılarla konsorsiyum kurabilecek olanlar da var" dedi.

Vedat Demiröz, söz konusu arazinin üçüncü kez satılamaması halinde gelir paylaşımı yöntemini tekrar deneyeceklerini bildirdi.



Üçüncü kez satışa çıkacak

Mecidiyökey'deki eski likör fabrikası ve müştemilatının 25 Nisan 2008'deki ilk ihalesine en yüksek teklifi, 295,7 milyon YTL ile açık artırmanın tek katılımcısı olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vermişti. İhalenin sonucu onaylanmazken, gerekçe olarak, "ihaleye sadece tek firmanın katılması, bundan dolayı kamuoyunun vicdanının huzursuz olabileceği" gösterilmişti.

Vadeli muhammen satış değeri KDV hariç 297.5 milyon YTL'ye çıkarılan
arazinin 30 Mayıs 2008'deki ikinci ihalesinde ise teklif veren olmamıştı. İhalenin yapıldığı salonda bulunan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, ikinci bir spekülasyona mahal vermemek için ihaleye girmeme kararı aldıklarını, tek katılımcı olduğu sürece ihalede yer almayacaklarını bildirmişti.

Bu arada, arazinin satışından elde elde edilecek gelirin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) geri ödemelerinde kullanılması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-likor-fabrikasi-arazisi-ihalesi-1-temmuzda_62236.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!