Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Tarsus Evleri Butik Otel Olacak

Mersin'in Tarsus ilçesinde tarihi dokusuyla göz dolduran eski Tarsus evlerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli olanların “butik otel” olarak önümüzdeki günlerde yatırımcıya açılacağı bildirildi.

Yeni Şafak Gazetesi
Eski Tarsus Evleri Butik Otel Olacak

ersin'in Tarsus ilçesinde tarihi dokusuyla göz dolduran eski Tarsus evlerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli olanların “butik otel” olarak önümüzdeki günlerde yatırımcıya açılacağı bildirildi. İsa'nın 12 havarisinden birisi olan St. Paul'un, Tarsus'ta yaşamış olması, bu nedenle buranın Hristiyanlarca kutsal hac yeri kabul edilmesi, Papa'nın da 2008'i “Saint Paul yılı” ilan etmesi nedeniyle, kurulacak butik otellerin, gelmesi beklenen binlerce Hristiyana gözde bir konaklama merkezi olacağı ümit ediliyor.

Tarsus için fırsat
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in doğadan, denize ve inanç turizmine kadar turizm çeşitliliğine sahip gözde kentlerden biri olduğunu, bu nedenle potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini bildirdi. Yörenin turizmdeki en önemli sıkıntısının tanıtım eksikliği olduğunu ifade eden Vali Aksoy, “2008'in Papa tarafından “St. Paul Yılı” olarak ilan edilmesini, Tarsus'un tanıtımı için iyi bir fırsat olarak değerlendirmek istediklerini söyledi. Aksoy, İsa'nın 12 havarisinden birisi olan St. Paul'un bu kentte yaşaması nedeniyle Hristiyanlarca “kutsal hac yeri olarak” kabul edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti: “Tarsus'ta, St. Paul'un yaşadığına inanılan ev, bazı kaynaklarda da kendisinin inşasını gerçekleştirdiği belirtilen kilise ve kutsal sayılan St. Paul kuyusu bulunuyor. Buraya gelen Hristiyan turist sayısını artırırsak yöre turizminin kalkınacağını düşünüyoruz.”

St. Paul kuyusu ve kilisesinin bulunduğu sokakta yer alan eski Tarsus evlerinden, Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisli olanları 'butik otel' olarak yatırımcıya açmak istediklerini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti: “Butik otellerin, önümüzdeki yıl ağırlamaya hazırlandığımız Hristiyanlar için gözde bir konaklama merkezi olacağını düşünüyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-tarsus-evleri-butik-otel-olacak_56020.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!