Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eskişehir’de TOKİ’ye Protesto

Eskişehir’de evleri teslim edilmeyen Sıraevler toplu konut projesi hak sahipleri, Toplu Konut İdaresini (TOKİ) protesto etti.

NTV
Eskişehir’de TOKİ’ye Protesto

ak sahipleri adına konuşan Birol Sayman, Başbakan Erdoğan’ın 7 Temmuzda Vilayet Meydanı’nda düzenlenen anahtar teslim töreninde 6 anahtar teslim ettiğini belirterek, söz konusu anahtarların evlerin kapısını açmadığını iddia etti. Müteahhit Ömer Kılıç, kendisinin de baskı altında olduğunu ifade ederek, “Bu durum karşısında hiçbir şey yapamam” diye konuştu.

TOKİ’nin Şeker Fabrikası binasının arkasında yaptırdığı 644 konutun zamanında teslim edilmediğini ifade eden hak sahipleri, konutların bulunduğu alanda toplandı.

Aileleriyle inşaat alanına gelen vatandaşlar, dövizler ve Türk bayraklarıyla TOKİ’yi ve müteahhidi protesto etti.

Hak sahipleri adına konuşan Birol Sayman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Temmuzda Vilayet Meydanı’nda düzenlenen anahtar teslim töreninde 6 anahtar teslim ettiğini belirterek, söz konusu anahtarların evlerin kapısını açmadığını iddia etti.

’Anahtarlar kapıları açmıyor’
Vilayet Meydanı’ndaki tören öncesinde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Vali Kadir Çalışıcı ile konuştukları ifade eden Sayman, “Vali Çalışıcı ve Bayraktar, 15 Temmuzda anahtarların teslim edileceğini söylemişti. Hatta Vali Çalışıcı ‘Bana da mı güvenmiyorsunuz?’ dedi. Anahtar vereceklerini söyleyerek, alandan ayrılmamıza izin vermediler. Verdikleri anahtarlar kapıları açmıyor. TOKİ’yi aradığımızda geçici kabulün yapıldığını ve birkaç gün içinde evleri teslim edeceklerini ifade ediyorlar. Evlerin Mayıs 2006’da teslim edilmesi gerekiyordu.” dedi.

Hak sahibi Basri Erkmenoğlu, evlerin teslim edilmemesi nedeniyle 1 yıldır mağdur olduklarını belirterek, “Bursa’dan Eskişehir’e taşınamadık. Paramızı devlete kaptırdık. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Kirada oturduğunu ifade eden hak sahibi Cengiz Çelik de “Burada kendimizi kullanılmış hissediyoruz. Aile düzenimiz bozuldu, plan yapamıyoruz. Kimse bir şey söylemiyor. Muhatap bulamıyoruz” dedi.

Müteahhit: Baskı altındayım
Taşeron firma yetkilisi Ahmet Hattısıra ise evlerin 3 aydan önce hazır olamayacağını belirterek, şantiyede çalışan 80 işçinin de parasını alamadığını bildirdi.

Müteahhit Ömer Kılıç, kendisinin de baskı altında olduğunu ifade ederek, “Bu durum karşısında hiçbir şey yapamam” diye konuştu.

Bazı vatandaşlar müteahhit Ömer Kılıç ile tartıştı, bazıları da Başbakan Erdoğan tarafından verildiğini ve kapıları açmadığını söyledikleri anahtarları yere atarak protesto gösterisinde bulundular.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eskisehirde-tokiye-protesto_55241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!