Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Estergon Kalesi, Bugün Açılıyor

Keçiören’e inşa edilen ve kısa zamanda ilçenin simgesi haline gelen Estergon Kalesi, bugün düzenlenecek etkinliklerle açılıyor.

Zaman



eçiören’e inşa edilen ve kısa zamanda ilçenin simgesi haline gelen Estergon Kalesi, bugün düzenlenecek etkinliklerle açılıyor.

Bu akşam saat 18.00’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı açılışta, Kıraç, Yıldız Tilbe ve Musa Eroğlu da sahne alacak. Bedirhan Gökçe ise şiirleri ile geceyi renklendirecek. İsmini Tuna nehri kıyısındaki Estergon Kalesi’nden alan dev yapı, Türk kale mimarisinin sentezinden oluşuyor. Kale özelliklerinin yanıs sıra modern çizgileri de taşıyan Esdergon, Ankara'nın hemen her yerinden görülebiliyor. İçinde seyir terası, restorant, Türk cumhuriyetlerinin kültürlerini sergileyecekleri kültür bahçelerinin bulunacağı Estergon Kalesi, bir kültür merkezi şeklinde düzenlendi. Estergon Kalesi’ni sadece Keçiörenliler’in değil, tüm Türk halkının kalesi olarak nitelendiren Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Şelalesi’nin ‘Eurovision Şarkı Yarışması’ Türkiye bağlantısında fon olarak kullanıldığını hatırlattı. Estergon Kalesi'nin yapımına başlandıkları ilk yıllarda bir çok kişi tarafından eleştiri aldığını hatırlatan Başkan Turgut Altınok, “Cumhuriyet tarihinde yapılan ilk kale özelliğini taşıyan Estergon Kalesi’nin yapımı tamamlandıktan sonra eleştirenler taktirle karşıladı. Şelaleler ve Estergon Kalesi'yle Keçiören ilçemiz yerli ve yabancı bir çok turistin uğrak yeri haline geldi. Ayrıca, Estergon Kalesi içinde bulunan Türk Kültür Merkezi, alanındaki müzeler arasında Ankara’da üçüncü sırada yer alıyor.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/estergon-kalesi-bugun-aciliyor_27987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!