Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Etiler’deki Araziye Otel Yapılmasına Bilirkişiden Onay Çıkmadı

İstanbul’un en gözde yerlerinden İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine ilişkin AVM ve rezidans planına bilirkişi ‘Kamu yararı yok’ diyerek itiraz etti.

yapı.com.tr
Etiler’deki Araziye Otel Yapılmasına Bilirkişiden Onay Çıkmadı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine, AVM, rezidans, otel yapılmasının önünü açan 2012’deki imar planı değişikliğine karşı Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin açtığı davada İstanbul 7’inci İdare Mahkemesi’ne bilirkişi raporu ulaştı. Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, 14 sayfalık bilirkişi raporunun sonuç bölümünde, Boğaziçi Kanunu’nun belirlemiş olduğu en fazla 0, 75 olması gereken yapılaşma emsalinin 2,50’ye çıkarılarak bir yapılaşma yoğunluğunun getirilmiş olmasının kanuna aykırı olduğu belirtildi. Raporda ayrıca, yapılan plan değişikliğiyle öğretim tesis alanı kaldırılırken eşdeğer bir öğretim tesisi alanı ayrılmamış olmasının kamu yararına aykırı olduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sürecinde internete sızan tapelere göre arazi Suudi işadamı Yasin el Kadı ile Bilal Erdoğan’ın ortak olduğu şirkete ihalesiz verilmişti. Araziye yapılacak yatırımı bizzat o dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takip etmiş, Bilal Erdoğan’ın şirketi için yüzde 10 komisyon istemiş, ortaklar ise bu duruma isyan etmişti. Dahası Erdoğan, arazinin Bosphorus’a satışında İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’a da emir vermiş. Buna ilişkin teknik takibe takılan telefon görüşmelerindeyse Erdoğan, oğlunun gizli ortağı olduğu ileri sürülen Usame Kutub’a “Ben sizin orayla ilgili Kadir Bey’le görüştüm. ‘Bizzat ben takip edeceğim’ dedi” ifadeleri yer almıştı.

Ayrıca kasım ayı başında Bosphorus şirketinin yöneticisi Abdülkerim Çay, Bilal Erdoğan ve Şenol Kazancı görüşmüş, Kazancı, konuyu Erdoğan’a iletmişti. Erdoğan da dönemin başbakanlık müsteşarı İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya görev vermişti. Kazancı, “Ben Efkan Ala’yla konuşayım mı?” diye üsteleyince, Erdoğan Kazancı’ya, “Gerek yok, konuştuk konuştuk” demişti. Görüşmelerde emniyet arazisinin önce Hazine’ye sonra KİPTAŞ’a devredilmesi, ardından da söz konusu şirketlere verilmesi planlanıyordu.

Arazinin değeri 450 milyon lira

İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, riskli alan ilan edilmesinin ardından bakanlar kurulu kararıyla kapatılmıştı. Okul ve 32 bin metrekarelik arazi İçişleri Bakanlığı’yla yapılan protokolle İstanbul büyükşehir belediyesine geçmişti.

Bedeli yaklaşık 450 milyon lira olan arazi ticaret merkezi ilan edilmişti. İstanbul’un en değerli bölgesinde bulunan arazinin yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/etilerdeki-araziye-otel-yapilmasina-bilirkisiden-onay-cikmadi-_145023.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!