Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Etkileyici Yatak Odası Fikirleri

Bizi yeni bir güne hazırlayan yatak odalarımız, doğru bir dekorasyona sahip olmazsa hem günlük motivasyonumuz hem de sağlığımız açısından zararlara neden olabilir.

yapi.com.tr
Etkileyici Yatak Odası Fikirleri

Yatak odalarında hem güzel bir görünüm hem de huzuru yakalamanın yollarını sizler için 6 madde altında topladık.

Yeni bir dekorasyon sandığınız kadar zor değil
Yatak odası dekorasyonunuzun uyku düzeninizi derinden etkilediğini biliyor muydunuz? Hem görsel açıdan hoş hem de kişiliğimize uygun bir yatak odasına sahip olmak hepimizin hayali. Neyse ki rüyalarımızdan çıkmış gibi bir yatak odası dekorasyonuna sahip olmak sandığımızdan çok daha kolay.

Renk paletinizi seçin
Herkesin kişiliği ve zevkleri birbirinden farklıdır. Yatak odası dekorasyonunda mor renk moda olabilir ancak bu renk herkese hitap etmez. Dolayısıyla öncelikle kendi zevklerinizi keşfedin. Yatak odalarında dinlendirici etkisi nedeniyle genellikle nötr renkler tercih ediliyor. Siz, kendi renk paletinizi oluşturarak nötr renklerin hakim olduğu yatak odanızı aksesuarlar ile renklendirebilirsiniz.

Detaylara dikkat edin
Detaylar çoğu zaman umursanmaz fakat kenarı yıpranmış bir yatak örtüsü, siz farkında olmasanız bile, enerjinizi kötü yönde etkileyebilir. Bir tablonun yamuk durması veya baskısı bozulmuş bir yastık modeli her şeyi mahvedebilir. Yatak odasını dekore ederken detaylara her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz.

Malzemelerin kalitesi her şeyden daha önemli
Yumuşak, dayanıklı ve nefes alabilen kumaşlara dikkat etmek gerekiyor. Güzel görünüm önemli olsa da yatak odamızda kendimizi rahat hissetmemiz her şeyden daha önemli. Yumuşak kenarlara sahip bir yorgan, uyku saatinin kalitesini artıracaktır.

Dokunun büyüsünü keşfedin
Kumaşın kalitesinden bahsetmiştik fakat kaliteli bir kumaş ile yumuşak doku arasında çok fark var. Yatak odası, uyku halinde olduğumuz saatleri geçirdiğimiz bir oda olduğu için yumuşak dokulara ihtiyaç duyarız. Bizi uykuya hazırlayacak ve rahatlatacak dokular, yatak odası dekorasyonunda ön plana çıkıyor. Aynı zamanda farklı dokuları bir arada kullanarak da dekorasyonda güzel bir etki yaratabilirsiniz.

Odaya kişiliğinizi katın
Dekorasyon akımları elbette ki önemlidir fakat odaya öncelikle kendinizden bir şeyler katmalısınız. Belki bir peluş ayıcık, belki bir fotoğraf köşesi… Odanızı kişiselleştirmezseniz kendinizi buraya ait hissetmezsiniz. Bu da uyku düzeninizi ve huzurunuzu derinden etkiler.

Kaynak: Hürriyet

http://www.yapi.com.tr/haberler/etkileyici-yatak-odasi-fikirleri_163012.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!