Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Etkin CE Denetimleri için Teorik ve Uygulamalı Eğitimler Devam Ediyor

Isı ve su yalıtımı sektörlerinin kanayan yarası merdiven altı ve kalitesiz üretimle mücadele etmeyi misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), projelerde doğru ürün seçimi ve CE Belgeli ürünlerle ilgili eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

yapi.com.tr
Etkin CE Denetimleri için Teorik ve Uygulamalı Eğitimler Devam Ediyor

Isı ve su yalıtımı sektörlerinin kanayan yarası merdiven altı ve kalitesiz üretimle mücadele etmeyi misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), projelerde doğru ürün seçimi ve CE Belgeli ürünlerle ilgili eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 2 Şubat’ta Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İl Müdürlüklerinde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu olan personellere, “Su ve Isı Yalıtım Malzemelerinde CE İşaretleme Süreci ve Performans Değerleri” konulu seminer düzenleyen XPS Derneği ve BİTÜDER, bu kez teorik eğitimi pratiğe dönüştürdü.

Etkin CE süreci ve belge denetimlerini konu alan eğitimler, dernek üyelerinden Dow Bina Çözümleri ve Eryap’ın fabrikalarında uygulamalı olarak pekiştirildi. 17 Şubat’ta Eryap’ın Silivri fabrikasında, 24 Şubat’ta ise Dow Bina Çözümleri’nin Gebze Dilovası fabrikasında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, özellikle CE Belgeli üretim yapan üreticilerin laboratuvar ortamında yapılması gereken çalışmaların ayrıntıları detaylı olarak incelendi.

CE Yönetmeliği’ne uygun olarak üreticilerin fabrika üretim aşamasında yapmaları gereken asgari testler ve test koşulları çok önemli.  Çünkü piyasaya sürülen ürünlerin kalitesi, ürünlerin kullanıldığı yapıda güvenlik ilkesini bozmadan uygulanması ve bu anlamda tüketici haklarının gözetilmesi, ancak standartlara uygun üretim yapan sanayicilerin işlerini ciddiye almaları ve kalite standartlarını korumaları ile sağlanıyor.

XPS Derneği ve BİTÜDER Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz, her iki derneğin de ortak hedefinin haksız rekabet ve merdiven altı üretim ile mücadele olduğunu vurguladı. Yılmaz, bu nedenle sektörde tek denetim yetkisine sahip otorite Bayındırlık ve İskân Bakanlığı İl Müdürlüklerinde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu olan personellerin gerekli donanımda olması ve CE sürecinin sağlıklı denetiminin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, bu kapsamda Bayındırlık Bakanlığı ve sektör dernekleri arasında yapılan ortak çalışmaların yapı sektöründe olması gereken kalite standartlarını getireceğine ve merdiven altı üretimle mücadele ederek daha sağlam ve konforlu yapılar inşa edileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/etkin-ce-denetimleri-icin-teorik-ve-uygulamali-egitimler-devam-ediyor_86140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!