Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Etlik Garajı Tarihe Karışıyor

İl Özel İdaresi ve Anakent Belediyesi’nin Etlik Garajı’nı boşaltma kararına karşı çıkan garaj esnafı, kira bedelleri yüksek olduğu için AŞTİ’ye gitmek istemediklerini belirtiyor. Yurttaşlar da, Etlik Garajı’nın merkezi olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek, “Anakent Belediyesi niye işimizi zorlaştırıyor” diye soruyor. Ankara

Cumhuriyet Ankara
Etlik Garajı Tarihe Karışıyor

İl Özel İdaresi ve Anakent Belediyesi’nin Etlik Garajı’nı boşaltma kararına karşı çıkan garaj esnafı, kira bedelleri yüksek olduğu için AŞTİ’ye gitmek istemediklerini belirtiyor. Yurttaşlar da, Etlik Garajı’nın merkezi olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek, “Anakent Belediyesi niye işimizi zorlaştırıyor” diye soruyor. Ankara Otobüsçüler Derneği ise Anakent Belediyesi’nin kararını desteklerken “AŞTİ herkese yeter” diyor.

Anakent Belediyesi’nin göz diktiği Etlik Garajı’nın mülkiyeti Ankara Valiliği’nin üzerinde bulunuyor. Yıllardır garaj olarak kullanılan bölgedeki büroların yıkılarak yerine iş merkezi yapılması düşünülüyor. Ankara’nın ilçeleri Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam’ın yanı sıra Kırıkkale’ye de giden otobüsler yıllardır Etlik Garajı’nı kullanıyor. Ankara’nın kazalarının tamamının Etlik Garajı’na bağlanmasını öngören UKOME kararı hiçe sayılarak, Çubuk ve Elmadağ gibi ilçeler 19 Mayıs Stadı’nın yanını ya da sokak aralarını garaj olarak kullanıyor. Garajın yıkılıp yerine iş merkezi yapılması planı ise esnafı çileden çıkarıyor. Esnaf, küçük kentlerde bile en az iki terminalin bulunduğunu anımsatarak, “Etlik’in birkaç tane iş merkezi var. İş merkezlerindeki dükkânların bile kapandığı bir dönemde daha fazla işsiz yaratmanın ne anlamı var?” diye soruyor.

Dava açıldı ama...

Terminalin boşaltma kararına karşı örgütlenerek dava açan Etlik Garajları Anadolu Koruma ve Dayanışma Derneği, garajın boşaltılması karşı yürütmeyi durdurma kararı verilmesini sağladı. Ancak, dava açmayan işletmecilere ait bürolar birer birer yıkılıyor. İl Özel İdaresi’nin insanları bu bölgeden bilerek soğutmayı amaçladığını söyleyen esnaf, yıkılan yerlerin yalnızca temizlenmiş gibi yapılmasından yakınıyor.

‘Oyun oynuyorlar’

Etlik Garajları Anadolu Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Tunaboylu, daha önce kendilerinin AŞTİ’ye alınması yönünde defalarca başvuruda bulunduklarını söyledi. 2008’de AŞTİ Genel Müdürlüğü’nün kapısını onlarca kez çaldıklarını söyleyen Tunaboylu, “Biz oraya gitmek istedik ama onlar bizi kabul etmedi. ‘46+1 arabalar dışında araç çalışmayacak’ diye bizi engellediler. Şimdi de ‘AŞTİ’ye gelin’ diyorlar. Bizimle oyun oynuyorlar. Bize alternatif bir terminal göstermediler. AŞTİ’ye gelen araçlardan giriş-çıkış parası alınıyor. Terminalimizde çıkış ücreti 2 TL. Esnafımız bu ücreti ödemekte zorlanırken AŞTİ’nin çıkış ücreti olan 70 TL’yi veremezler. Altyapı çalışmalarını tamamlanmaması sonucu bizim bu duruma düşmemiz valiliğin ayıbıdır” diye konuştu.

‘Haksız rekabet’

Anakent Belediyesi ve İl Özel idaresi, esnafa yaptığı çağrıda “AŞTİ’ye taşının” dedi. Ankara Otobüsçüler Derneği de bu çağrıyı destekleyerek, AŞTİ’nin herkese yeteceğini iddia etti. Ankara Otobüsçüler Derneği Başkanı Ethem Ateş, Etlik Garajı’ndan yolcu taşımanın haksız rekabet olduğunu savundu. AŞTİ’den kalkan araçların vergi ve sigorta konusunda sıkıntı yarattığını öne süren Ateş, “Bu durum sigortasını yaptıran, vergisini veren ve yüzlerce kişiyi istihdam eden işletmelere haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/etlik-garaji-tarihe-karisiyor_79088.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!