Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Europa Nostra 2010 Programı, 2010 Sürecinin Önemli Bir Unsuru Olacak"

“Europa Nostra / Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu” tarafından, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği” kapsamında 9-13 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan “EUROPA NOSTRA 2010 Yılı Genel Kurulu ve Etkinlikleri”nin ön hazırlık toplantılarından ikincisi, bugün (11 Mayıs 2009) Yapı-Endüstri Merkezi’nde

yapi.com.tr
"Europa Nostra 2010 Programı, 2010 Sürecinin Önemli Bir Unsuru Olacak"

Europa Nostra / Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu” tarafından, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği” kapsamında 9-13 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan “EUROPA NOSTRA 2010 Yılı Genel Kurulu ve Etkinlikleri”nin ön hazırlık toplantılarından ikincisi, bugün (11 Mayıs 2009) Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Europa Nostra’ya üye olan, Europa Nostra ödülü almış ve Türkiye’de bu alanda çalışan kuruluşların temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda programın çerçevesi, içeriği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecindeki yeri üzerine konuşuldu.

Toplantının ardından mimarizm.com ve www.yapi.com.tr için kısa bir değerlendirme yapan Europa Nostra Yönetim Kurulu üyesi Dr. Orhan Silier, Europa Nostra programının, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinin önemli bir unsuru olacağını söyledi. Silier, toplantıda Balkanlardaki ve çevre ülkelerdeki gençlerin ve meslek insanlarının da programa katılımının öneminin vurgulandığını belirtti.

Programın, bir sonraki hazırlık toplantısının Haziran’ın üçüncü haftası yapılacağı bildirildi. Ön hazırlık toplantılarının ilki 30 Mart’ta Kadir Has Üniversitesi’nde yapılmıştı.

Europa Nostra

Küreselleşen dünyada Avrupa vatandaşlarının birbirlerini daha iyi anlamaları, birbirlerine karşı daha derin saygı duymaları ve kültürel miras açısından temel bir işleve sahip olan Europa Nostra, Avrupa çapında 46 ülkeden 400’den fazla sivil toplum kuruluşunu birleştiren uluslararası bir kültürel miras koruma örgütleri federasyonudur. 1963 yılında Avrupa Konseyi bünyesinde kurulan federasyon, 1991 yılında şatolar birliği ile birleşti ve 1998 yılında ise Avrupa Komisyonu tarafından koruma alanında Avrupa’nın şemsiye örgütü olarak kabul edildi. Federasyonun, 1978 yılından beri Avrupa çapında sürdürdüğü ödüllendirme sistemi, 2002 yılında ek olarak Avrupa Komisyonu kararıyla Avrupa Birliği Kültürel Miras Koruma Ödülleri yürütücülüğü görevi ile güçlendirildi.

Europa Nostra hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/europa-nostra-2010-programi-2010-surecinin-onemli-bir-unsuru-olacak_68871.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!