Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ev Satın Alırken Semt Seçimine Dikkat!

Ev satın alma kararındaki en önemli soru “Nereden ev almalıyım?” olur. Konut satın alırken lokasyon seçimi kritik bir konu, bu sebeple yaşanılacak ev kadar lokasyon da önem taşıyor. Seçilecek doğru lokasyon hayat standartlarını yükseltebileceği gibi, yanlış seçimler de mutsuz edebilir.

yapi.com.tr
Ev Satın Alırken Semt Seçimine Dikkat!

Lokasyon seçerken ulaşım avantajı olan, yatırım değeri yüksek ve hayat tarzına uygun bölgeler seçilmeli. Ev satın alınacak semte uzun bir araştırma sonrasında karar verilmeli. Peki, ev satın alınacak semt nasıl seçmeli? Bu süreçte hangi kriterler dikkate alınmalı? İşte ev satın alınacak semti seçerken dikkat edilmesi  gereken kriterler…

Bölgenin yatırım değeri

Bir gayrimenkulü ister oturmak ister yatırım için satın alınsın ne kadar kazanç sağlayacağını mutlaka düşünmek gerekiyor. Bir konutun değerini belirleyen en önemli kriterlerden biri de bulunduğu semt; bu sebeple ev satın alırken lokasyonda son yıllarda konut fiyatları ne kadar artmış, ortalama satılık ve kiralık konut fiyatları ve geri dönüş süresi gibi bilgileri kapsayan emlak bölge raporuna bakılmalı. Karlı bir konut yatırımı için eğer bütçe yüksekse şehrin merkezi noktalarına, bütçe az ise gelişen ve değeri artan bölgeleri tercih edilmeli.

Ulaşım avantajı

Gayrimenkul yatırımı esnasında “Nereden ev almalıyım?” sorusuna yanıt ararken ilk kriterlerden biri de ulaşım avantajı olmalı. Örneğin; yaşanılacak evin metro, metrobüs gibi ulaşım araçlarına yakın olması kişinin hayatını kolaylaştıracak. Özellikle de şehrin merkezi olmayan lokasyonlardan ev bakıldığında, ulaşım mutlaka dikkate alınmalı. İşyerine ve vakit geçirilecek sosyal alanlara uzak bir semtten satın alacak bir ev kişiyi mutsuz edebilir. 

Sosyal olanaklar

Yaşanılacak bölgede yakın bir hastane var mı? Çocuğun gideceği okul alternatifleri neler? Yürüme mesafesinde yeşil alanlar var mı? Hafta sonunda aile ile vakit geçirebilecek sosyal alanlar bulunuyor mu? Bu gibi kriterler yaşam kalitesini etkileyeceği için mümkünse okula, hastaneye, sosyal alanlara yakın ve kişinin kendi yaşam tarzınıza uygun bir bölgeyi tercih etmeye özen göstermesi gerekiyor.

Kaynak: Zingat.com

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-satin-alirken-semt-secimine-dikkat_158524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!