Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ev ve İnsanlar Çamur Altında

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün saat 16.00 sıralarında başlayan ve gece boyunca süren yoğun yağış nedeniyle 155 ev hasar gördü; 150 ev de boşaltıldı.

Milliyet Gazetesi
Ev ve İnsanlar Çamur Altında

b>Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde önceki gün saat 16.00 sıralarında başlayan ve gece boyunca süren yoğun yağış nedeniyle 155 ev hasar gördü; 150 ev de boşaltıldı. Bir kişi yıldırım çarpması sonucu, Avni ve Vahide Fırat çifti ise sel sularına kapılarak yaralandı. 8 kişi de asker tarafından kurtarıldı. Selde kaybolan 3 kişiden Şevket Erenler'in cesedi bulundu.

Selden zarar gören ailelerin bir kısmı yakınlarının yanına giderken, bir kısmı da geçici olarak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Öğretmen Evi ve Devlet Hastanesi'ne yerleştirildi. Selzedelere Taktik Alay Komutanlığı ve YİBO yönetimince sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

Yıldırım can aldı
Sel sularının çekilmesiyle Hakkâri'nin ilçe merkezi çamur altında kaldı. Hakkâri Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, 23 evin ağır hasarlı olduğunu açıkladı.
Selde kaybolan Şevket Erenler (30), Abdullah Erenler (27) ve Şiran Fırat'ın (15), 4 katlı bir binanın çamura gömülen birinci katında olduğu tahmin ediliyor. Yüksekova ilçesi İnanlı köyünde çobanlık yapan Yavuz Çelik (25) koyunları otlattığı sırada yıldırım düşmesi sonucu öldü.
Selde kaybolan 3 kişiden Şevket Erenler'in (30) cesedi çamur yığınları arasında bulundu. Kayıp olan Abdullah Erenler ve Şiran Fırat'ın da bulunması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Batman'daki selzedeler tabelayla yardım istedi

- Van Belediyesi, geçen hafta meydana gelen sel felaketinde 8'i çocuk 11 kişinin yaşamını yitirdiği Batman'a, 35 ton kuru gıda, 300 battaniye ve 34 ton içme suyu gönderdi.
- Batman'da bazı selzedeler, yardımların kendilerine ulaşmaması üzerine tabela asarak dikkat çekmeye çalıştı. Karşıyaka Mahallesi'nde oturanlar, felaketin üzerinden 5 gün geçmesine karşın yardımların kendilerine ulaşmadığını belirterek, caddelerin girişine "Bu mahalleye uğrayan yok, biz de insanız, bize de uğrayın" yazılı tabelalar astı.
- CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, "Askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını afet bölgesinde gördük. Güneydoğu Anadolu'da askerler insanlara yardım etti" dedi.
- Kızılay da Düzce'deki depolarından Güneydoğu Anadolu'ya 600 soğuk iklim çadırı gönderdi. Kızılay Batı Karadeniz Lojistik Destek Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, çadırların sel mağdurlarının barınma ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
- Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu'da hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. En düşük sıcaklık Erzurum ve Ardahan'da -5 derece olarak ölçüldü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ev-ve-insanlar-camur-altinda_49392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!