Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Evde Sauna Keyfi

Bursa'da sauna üzerine faaliyet gösteren bir firmanın departman şefi Gürsel Güngör, eskiden evlere sauna yaptırmanın lüks sayıldığını belirterek, bu nedenle sauna ihtiyacının daha çok otellerde, spor salonlarında veya SPA merkezlerinde karşılandığını söyledi.

NTV
Evde Sauna Keyfi

Bursa'da sauna üzerine faaliyet gösteren bir firmanın departman şefi Gürsel Güngör, eskiden evlere sauna yaptırmanın lüks sayıldığını belirterek, bu nedenle sauna ihtiyacının daha çok otellerde, spor salonlarında veya SPA merkezlerinde karşılandığını söyledi. Artık durumun değiştiğini, her ölçüye göre tasarlanmış özel saunaların en dar alanlara bile uygulanabildiğini dile getiren Güngör, ev tipi saunaların merdiven altı, yatak odası, banyo ve ikinci tuvaletlere bile rahatlıkla yerleştirilebildiğini vurguladı.
        
Güngör, evdeki saunanın, hijyenik olmasının yanı sıra kullanıcısına günün her saati bu keyfi yaşama imkanı sunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
        
''Vücudun toksinlerden arınmasına, hücrelerin yenilenmesine ve derinin geç yaşlanmasına büyük katkı sağlayan saunaları, artık her evde kullanılabilecek ekonomik bedellerle vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Saunanın insan sağlığı açısından çok olumlu etkileri mevcut. Sauna kullanımı ile deri üzerindeki tüm gözenekler açılarak cilt kir ve tozlardan arınıyor. Sauna, vücutta biriken toksinlerin ve zararlı kimyasalların atılmasını sağlayarak, cildin sağlıklı, temiz, canlı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı oluyor.''

Uzmanların düzenli sauna kullanımıyla romatizma başta olmak üzere birçok ağrının tedavisinde olumlu katkı sağladığını belirttiklerine değinen Güngör, ''Düzenli sauna kullanan kimselerde yorgunluk, stres, uykusuzluk, bitkinlik gibi olumsuzluklar ortadan kalkıyor. Vücudun bağışıklık ve dolaşım sistemine olumlu katkı yapıyor'' dedi.
        
''Ütü kadar enerji harcıyor''

Ev tipi saunaların montajı için çok geniş bir alana ihtiyaç olmadığına dikkati çeken Güngör, 1 metre kare ile 3 metre kare arasında değişen alanlarda, evlerdeki ardiye odaları ya da banyoların bir bölümüne bu saunaların montajının yaklaşık 30 dakika içinde yapılabildiğini anlattı. Güngör, ev tipi saunaların fiyatlarının özelliklerine göre 2 bin-4 bin lira arasında değiştiğini belirterek, montajını yaptıkları saunalara servis hizmeti verdiklerini de söyledi. Saunaların aylık elektrik tüketiminin ise yüksek olmadığını öne süren Güngör, şöyle devam etti:

''Bugünkü enerji fiyatlarına göre ayda 20 gün ve günde 2 saat kullanılması halinde bir aylık elektrik faturası sadece 8 ile 15 TL artıyor. Bu bir kişinin dışarıda bir defalık sauna kullanımı için ödeyeceği fiyattan bile azdır. Bir tost makinesi, ütü ya da saç kurutma makinesinin harcadığı enerji kadar enerji harcar. Ayrıca ön ısıtma geleneksel saunalar gibi 30-60 dakika sürmez, 5-10 dakika arasındadır.''
        
Finlandiya'da hemen hemen her evde sauna bulunduğunu dile getiren Güngör, Türkiye'de ev tipi saunaları yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. Güngör, ev tipi saunalarda geleneksel saunalardan farklı olarak CD çalar ve mp3 ile müzik dinleme imkanının da bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Sauna, dört mevsim sağlık sunuyor. Yaz mevsiminde de sauna kullanmak çok yararlıdır. Çünkü yaz sıcakları nedeniyle gün içerisinde fazla terleme olur ve bu ter tene yapışıp cildin gözeneklerini kapatır. Keselenme ile sadece derinin yüzeyi temizlenir, deride kapanan gözenekleri açmak sadece sauna ile mümkündür.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/evde-sauna-keyfi-_74733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!