Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Evim Depremde Yıkılabilir' Raporu Götüren ‘Uygun TOKİ Konutu' Alacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, evleri depremde yıkılacak vatandaşlara konut verilmesini öngören projesini açıkladı. Bayraktar, ilk etapta İstanbul'da uygulamaya başlayacakları proje için, “Evi için ‘depremde yıkılma riski taşıyor' raporunu alan vatandaş gelsin, evinin bedelini peşinattan düşelim, 15

Hürriyet Gazetesi
‘Evim Depremde Yıkılabilir' Raporu Götüren ‘Uygun TOKİ Konutu' Alacak

aşbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, evleri depremde yıkılacak vatandaşlara konut verilmesini öngören projesini açıkladı.

Bayraktar, ilk etapta İstanbul'da uygulamaya başlayacakları proje için, “Evi için ‘depremde yıkılma riski taşıyor' raporunu alan vatandaş gelsin, evinin bedelini peşinattan düşelim, 15 senede ödeme şartıyla yeni TOKİ dairesini verelim” dedi.

Apartmansa kamulaşacak

İstanbul'da TOKİ'nin stok daireleri olduğunu kaydeden Bayraktar, “Eğer vatandaşın evi oturulamaz halde ise, depremde hasar görmüşse, raporunu bize getirecek, ‘Ben bu evden çıkmak istiyorum' diyecek. Boşaltacak, bizim daireye taşınacak” dedi. Vatandaşın riskli evini de TOKİ'nin alacağını vurgulayan Bayraktar, tüm daireleri almaları durumunda apartmanı yıkacaklarını bildirdi. Bayraktar, on daireli bir binada 8 daireden rapor ulaşması gibi bir durumda da, apartmanın kamulaştırılacağını söyledi.

İsteyene ev hazır

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü kurduklarını anımsatan TOKİ Başkanı Bayraktar, şöyle konuştu: “Buraya deprem ağırlığını da koyacağız. ‘Devlet bana ev versin' diyene, ev hazır. Proje, en çok stok dairenin bulunduğu İstanbul'dan başladı. Aslında bu projeyi Türkiye'nin her tarafına yaymamız lazım.”

Mağdur etmeyeceğiz

Vatandaşı mağdur etmeyeceklerini ve evinin parasını vereceklerini kaydeden Bayraktar, şunları dile getirdi: “Bu işte önemli olan vatandaşın bilincini artırmak. Biz vatandaş bu işi bilinciyle ve isteyerek yapsın istiyoruz. Çoğu zaman vatandaş oturduğu yerden taşınırken psikolojik olarak hazır hissetmiyor. ‘Komşum var, hastanem, okulum yanımda. Ben buradan gitmem' yaklaşımında oluyor. Bu insanı ikna etmek lazım. Yeni gittiğin yere de altı ayda alışırsın. Bu riskli evlerden insanları çıkarmamız, yeni çevrelerine yerleştirmemiz lazım.”

Riskli evden çıkın, zevkten dört köşe olurum

İstanbul'da 1000'e yakın hazır dairenin olduğunu belirten Erdoğan Bayraktar, “Vatandaş depremde zarar gören daireden çıkıp yeni daire alsa ben zevkten dört köşe olurum. İstanbul'da 50 bin riskli ev belirlendi. Şu an Halkalı'da hazır bin konutumuz var. Kayabaşı'nda da 5 bin konut yapılıyor” dedi.

İki ayda 51 ihale açılacak, 24 bin 618 konut satılacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ilkbaharla  birlikte inşaat çalışmalarını hızlandırdı. İdare, iki ayda 51 ihale yapacak. Mayıs ve haziran aylarında gerçekleştirilecek 51 ihale kapsamında, 132'si Romanlar için olmak üzere toplam 24 bin 618 konutun yapımı öngörülüyor. Ayrıca, 140 binadan oluşan tarımköy, 16 lise, 13 ilköğretim okulu, 25 hastane, 4 sağlık ocağı, 6 pansiyon, 3 spor salonu, 10 ticaret merkezi, 19 cami, 1 kreş, çok amaçlı salon, kamu binaları, karakol,  askeri tesis, atölye ile çevre düzenlemesi ve altyapı çalışması için de ihaleler yapılacak. TOKİ, İstanbul Bakırköy Zeytinlik'teki 59 bin 800 metrekare büyüklüğündeki turizm ve rekreasyon arazisinin kiralanması için de 28 Nisan'da açık artırma ihalesi düzenleyecek. Nisan, mayıs ve haziran ayında yapılacak ihaleler arasında, Ankara-Mamak 2. Etap'ta 1472 konut, Gölbaşı-İncek'te 1064 konut,  Mamak-Kusunlar'da 1374 konut, Yenimahalle-Macunköy'de 408 konut inşaatı da bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/evim-depremde-yikilabilir-raporu-goturen-uygun-toki-konutu-alacak-_78906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!