Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Evler Rant için Kundaklandı mı?

Suriye’deki iç savaş yüzünden Ankara’ya gelen Suriyeli sığınmacılara yaklaşık bir yıldır ev sahipliği yapan Hacıbayram Mahallesi’nde pazar günü aynı anda 3 ev yandı.

yapi.com.tr
Evler Rant için Kundaklandı mı?

Birgün Gazetesi'nden Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Suriye’deki iç savaş yüzünden Ankara’ya gelen Suriyeli sığınmacılara yaklaşık bir yıldır ev sahipliği yapan Hacıbayram Mahallesi’nde pazar günü aynı anda 3 ev yandı. Semtte yaşayan yurttaşlar evlerin kentsel dönüşüm için kundaklandığından şüpheleniyor.

Yanan evlerden birinde kardeşinin ailesi ve çocuğuyla yaşayan Nesrin Aldanmaz, yangının evden ayrılmalarından yarım saat sonra çıktığını belirterek kundaklama ihtimalinin altını çizdi. Kentsel dönüşüm kapsamında evinin mülkiyetini devretmesi için bu yöntemin seçildiğini ifade eden Aldanmaz, yangının 15.10 sularında çıktığına dikkatleri çekerek olayın kundaklama olduğuna inandığını söylüyor. Eşi ile bir oğlu cezaevinde olan, üç katlı evde diğer oğlu ve kardeşinin ailesiyle yaşayan Aldanmaz, yangında bütün mobilyalarını kaybettiğini, evin kullanılamaz hale geldiğini ifade ediyor. Kendi evine yaklaşık 50 metre mesafede bulunan ve aynı sıralarda yangın çıkan evlerde de Suriyeli sığınmacıların yaşamadığını söyleyen Aldanmaz, üç evin de çatılarına benzin dökülerek yakıldığını, olayın tamamen kentsel dönüşümle ilgili olduğunu öne sürdü.

Aldanmaz, “Yakında buralardaki tüm evlerde yangınlar çıkar. Devlet bu kadar mı hain? Ne yaparlarsa yapsınlar, evimi vermeyeceğim” dedi. Suriyeli sığınmacılarla mahalle sakinleri arasında bir gerginlik olduğunu doğrulayan mahalleliler, “Pek çok kişi sığınmacıları burada istemiyor fakat kentsel dönüşüm için atılan adımların Suriyelilerle olan tansiyonla karıştırılmaması gerekiyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/evler-rant-icin-kundaklandi-mi_123821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!