Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Evleri Bürokratlara Verilen Depremzedelerden Barikat

Eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in 10 milyon dolarlık hibesiyle inşa ettirilen deprem konutlarında dün sabah direniş vardı. 237 daireden yaklaşık 80’ine vali yardımcıları, Emniyet ve kamu kuruluşları müdürlerinin yerleştirildiği deprem konutlarına bir bürokrata ait eşyaları getiren kamyonu içeri almayan depremzedeler ile polis arasında arbede

Radikal Gazetesi
Evleri Bürokratlara Verilen Depremzedelerden Barikat

Eski Irak lideri Saddam Hüseyin’in 10 milyon dolarlık hibesiyle inşa ettirilen deprem konutlarında dün sabah direniş vardı. 237 daireden yaklaşık 80’ine vali yardımcıları, Emniyet ve kamu kuruluşları müdürlerinin yerleştirildiği deprem konutlarına bir bürokrata ait eşyaları getiren kamyonu içeri almayan depremzedeler ile polis arasında arbede çıktı. Sabah görevlerine gitmekte olan vali yardımcıları ile bürokratlar sözlü tacize uğradı.

Kocaeli’ndeki ‘Arızlı Irak Deprem Konutları’na hak sahibi olmayan ancak ailelerinde birden fazla kişiyi  kaybetmiş depremzedeler yerleştirilmişti. Kocaeli Valiliği, “Buraya beş yıllığına yerleştirildiniz. Bu binalar memurlar için lojman olarak kullanılacak” diyerek konutları boşalttırmaya başlamıştı.

16 Ağustos’ta protesto gösterileri yapan depremzedeler, dün sabaha karşı saat 04.00’te Kocaeli’ne atanan bir vali yardımcısının eşyalarını getiren kamyonu içeriye almadı. Depremzedeler kamyonun önünde barikat oluşturunca çevik kuvvet çağırıldı. Polisle depremzedeler arasında kısa süreli arbede çıktı. Eşyalar polis gözetiminde taşınırken, depremzedeler “Size ev mi yok” diyerek sözlü tacizde bulundu. Depremzedeler akşam da saat 18.00 sıralarında konut alanına giden yolu kapattı. Lastik yakmaya çalışan gruba polis müdahale etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/evleri-burokratlara-verilen-depremzedelerden-barikat_71595.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!