Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eximbank Sanayicilere, Müteahhitlere daha Yakın Olmak için İstanbul'da

Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nün Ümraniye'deki yeni hizmet binası, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Babacan, Eximbank'ın genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınmasının sanayicilere, ihracatçılara ve müteahhitlere daha da yakın çalışması anlamına geldiğini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Eximbank Sanayicilere, Müteahhitlere daha Yakın Olmak için İstanbul'da Açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanısıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan da katıldılar (Foto: Metin Pala / AA)

Ali Babacan, ihracatçılara, yurt dışında müteahhitlik hizmeti veren kuruluşlara destek veren ve son yıllarda iş kapasitesini hızla artıran Eximbank'ın yeni genel müdürlük binasının Türk iş dünyasına hayırlı hizmetler vermesini temenni ettiğini kaydetti. Eximbank'ın genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınmasının sanayicilere, ihracatçılara ve müteahhitlere daha da yakın çalışması anlamına geldiğini ifade eden Babacan, şunları söyledi:

''Bundan yaklaşık 4 sene önce biz bir karar aldık; İstanbul'u uluslararası finans merkezi yapacağız. İstanbul'un çok güçlü bir potansiyeli olduğunu gördük. Bunun için bir strateji geliştirip, eylem planı hazırladık ve açıkladık. Eximbank'ın genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınması da yine bizim stratejimizin önemli adımlarından biridir. Eximbank'ın müşterilerinin yüzde 40'ı İstanbul'da, hatta Marmara Bölgesi'ni düşünürsek bu oran yüzde 52'ye çıkıyor. Yine baktığımızda toplam kısa vadeli kredilerin yüzde 47'si, neredeyse yarısı İstanbul'da. Zaten İstanbul bizim ihracatımızın yarıya yakınını yapan bir ilimiz. Dolayısıyla ihracatçıyla Eximbank'ın işin doğal merkezinde olması önemli.''

AliAli Babacan"Hangi kuruluşumuzu İstanbul'a alsak, performansında çok ciddi artış oldu"

Babacan, bu konuların yıllarca Ankara'da tabu haline getirildiğini anlatarak, ''Kararlarımızı açıkladığımızda, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank için bu kararları aldık. Ayrıca 'TMSF, BDDK, SPK İstanbul'da olmalı' dedik. Muhalefetten de ciddi eleştiriler aldık; 'bu işler başkentte olur' diye. Halbuki hangi kuruluşumuzu İstanbul'a alsak o kuruluşumuzun performansında çok ciddi artış oldu. Bu yanlış anlayışı bırakıp, işin gereği ne ise, ticaret, finans neyi gerektiriyorsa, Türkiye'nin sanayileşmesi, ihracatının artması, finans sektörünün gelişmesi neyi gerektiriyorsa hiç korkmadan yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Eximbank ihracatçının alacağını sigorta ediyor
    
Ali Babacan, Eximbank'ın, 2023 için hükümetin belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamakta da önemli bir performans ortaya koyduğunu, ürün yelpazesini genişletmeye, ihracatçıların iyi günde, kötü günde yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Türkiye'de ihracat finansmanındaki sürekliliğin sağlanmasında en önemli rol Türk Eximbank'a düşmektedir. Eximbank'ın özellikle kriz dönemlerinde üstlendiği görev çok önemlidir. Eximbank, ihracata hazırlıktan üretime kadar, döviz kazandırıcı faaliyetlerin desteklenmesinden ihracat kredi sigortasına kadar geniş bir alanda ihracatçılarımıza finansal hizmetler sunuyor. Bir yandan ihracata hazırlık aşamasında ve sonrasında nakdi kredilerle ihracatçının finansman ihtiyacını Eximbank karşılarken diğer yandan da artan küresel risk ortamında ihracatçımızın alacağını sigortalayarak mevcut pazarların korunması ve yeni pazarlara girişte aranılan desteği sağlıyor. İhracatçılarımız çoğu Eximbank'ın imkanlarının farkında değil. Eximbank ihracatçının alacağını sigorta ediyor. İhracatçımız böylelikle korkmadan yeni ülkelere girebilme imkanına sahip. Bana göre geldiğimiz nokta hala kafi değil. İhracatçılarımıza buradan ben bir çağrı yapıyorum; bu hizmetin daha iyi farkında olun, daha çok yararlanın, bu konuda da bizim Eximbank'a desteğimizin önü açık. 'Bu işi ne kadar yapabiliyorsan yap' diyoruz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/eximbank-sanayicilere-muteahhitlere-daha-yakin-olmak-icin-istanbulda_104933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!