Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EYAP, Vitra Küvet’i Devralıyor

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kuruluşumuzun bugüne kadar faaliyet alanı içinde bulunmayan akrilik küvet ve duş tekneleri ürün grubunun faaliyet alanımız içine dahil edilmesi suretiyle sağlanacak sinerji ve tasarruflarla, şirketimizin bütünsel banyo konsepti konusundaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve pazar

yapi.com.tr
EYAP, Vitra Küvet’i Devralıyor

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, yine Topluluk bünyesinde yer alan Vitra Küvet’i birleşme yoluyla devralıyor. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kuruluşumuzun bugüne kadar faaliyet alanı içinde bulunmayan akrilik küvet ve duş tekneleri ürün grubunun faaliyet alanımız içine dahil edilmesi suretiyle sağlanacak sinerji ve tasarruflarla, şirketimizin bütünsel banyo konsepti konusundaki uluslararası rekabet gücünün artırılması ve pazar payının genişletilmesi amacıyla birleşme kararı alınmıştır” denildi.

Birleşmenin, şirketlerin Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili düzenlemelerine göre hazırlanan 31.12.2008 tarihli bilançoları üzerinden ve Vitra Küvet San. ve Tic. A.Ş.’nin 31.12.2008 tarihli bilançosunun tüm aktif ve pasiflerinin bir bütün halinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’ne devrolunması suretiyle gerçekleşmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, SPK’nın ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde devir işlemlerine başlanacağı ifade edildi.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, geçtiğimiz yıl lüks banyo mobilyaları pazarında Avrupa lideri Alman Burgbad’ın çoğunluk hisselerini satın almış ve bu alandaki ürün portföyünü genişletmişti. 2008’in hemen başında gerçekleşen bu birleşme ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin yıllık üretim kapasitesi; 5 milyon adet seramik sağlık gereci, 373 bin modül banyo mobilyası, 3 milyon adet armatür, 350 bin adet banyo küveti, 2.5 milyon adet banyo aksesuvarı, 150 bin adet gömme rezervuar ve 550 bin adet klozet kapağından oluşuyor.

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin genişleyen bu ürün portföyü Türkiye dahil 75 ülkede pazarlanıyor ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 2000’in üzerinde satış noktasında sergileniyor. Kuruluş, sahip olduğu ürün portföyünde yer alan seramik sağlık gereçleri, banyo mobilyaları, armatür ve banyo aksesuarları, banyo küvetleri, klozet kapakları ve yıkama sistemlerinin tümünde Türkiye’de pazar liderliğini elinde tutuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eyap-vitra-kuveti-devraliyor_66258.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!