Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

F1'in Mirasçıları Fazla Kira İstiyor

Antalya'daki 9 bin dönümlük Hazine arazisi için süren miras kavgasının bir benzeri İstanbul Park pisti için yaşanıyor. İstanbul Park pistinin yapıldığı arazinin yarışların Türkiye ayağının işletmesini almak isteyen FAO'nun başkanı Bernie Ecclestone'u kira için pazarlık yapmak üzere davet etti.

Milliyet Gazetesi/Turan GÜLTEKİN
F1'in Mirasçıları Fazla Kira İstiyor

ntalya'daki 9 bin dönümlük Hazine arazisi için süren miras kavgasının bir benzeri İstanbul Park pisti için yaşanıyor. İstanbul Park pistinin yapıldığı arazinin sahibi Mehmet Süheyl Efendi Vakfı'nın varisleri olduğunu iddia eden 24 kişi, yarışların Türkiye ayağının işletmesini almak isteyen FAO'nun başkanı Bernie Ecclestone'u kira için pazarlık yapmak üzere davet etti.

Mehmet Süheyl Efendi Vakfı'nın varislerinin avukatları Murat Fatih Ülkü ve Senih Özay, Ecclestone'un asıl amacının ne olduğunu bilmediklerini belirterek "Buranın işletmesini mi, yoksa tamamını mı almak istiyor? Bunu öğrenmemiz için konuşmamız lazım" dedi.

Avukat Ülkü şunları söyledi: "Kira şartnamesine göre aylık 2 bin dolar kira ödenmektedir. Yer tesliminden sonra 3 yıl boyunca 2 bin dolar kira ödenmeye devam edilecek, daha sonra da aylık kira bedeli 30 bin dolar olacak, sonra da kira bedeli her yıl sadece yüzde 1 artacaktır.

Milyarlarca dolarlık bir girişim olduğu dillerden düşmeyen Formula-1 yarışı ile ilgili aylık sadece 2 bin YTL kira öngörülmesinin komik olduğu açıktır. Kiranın oturulup yeniden konuşulması gerekiyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/f1in-mirascilari-fazla-kira-istiyor_52648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!