Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fakirlerin Ölüm-Kalım Meselesi: Küresel Isınma

Dünya Bankası'nın açıkladığı rapora göre, dünyayı az kirleten ancak kirlilikten daha fazla etkilenecek olan ülkelere, iklim değişikliğiyle mücadele için yılda 75-100 milyar dolar lazım.

ntvmsnbc
Fakirlerin Ölüm-Kalım Meselesi: Küresel Isınma

Dünya Bankası'nın açıkladığı rapora göre, dünyayı az kirleten ancak kirlilikten daha fazla etkilenecek olan ülkelere, iklim değişikliğiyle mücadele için yılda 75-100 milyar dolar lazım. Gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğinin sonuçlarıyla mücadele için yılda 75-100 milyar dolara ihtiyaç duyacağı bildirildi.

Hollanda, Britanya ve İsviçre'nin hazırladığı ve Dünya Bankası'nın Lahey'de açıkladığı raporda, 2050 yılında dünyanın 2 derece ısınacağı dikkati alındığında, 2010 ile 2050 arasında yeni duruma uyumun gelişmekte olan ülkelere yılda 75-100 milyar dolara mal olacağı belirtildi.

Hollanda Kalkınma Bakanı Bert Koenders, bu raporla, dünyayı az kirleten, ancak bundan daha fazla etkilenecek olan yoksul ülkelerin iklim değişikliğine uyumu için harekete geçilmesi gerektiğini göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Koenders, birçok ülke için bu durumun "ölüm-kalım meselesi" olduğunu vurguladı.

Raporda, Doğu Asya, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrikası'nın iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek bölgeler olduğuna dikkat çekildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fakirlerin-olum-kalim-meselesi-kuresel-isinma_72834.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!