Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Farklı Öyküler Anlatan Kapılar

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Birleşik Sanatlar Programı öğretim görevlisi Emrah Günay’ın ‘Kapılar ve Numaralar’ fotoğraf sergisi dün Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı.

Cumhuriyet Gazetesi



Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Birleşik Sanatlar Programı öğretim görevlisi Emrah Günay’ın ‘Kapılar ve Numaralar’ fotoğraf sergisi dün Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı. Pınar Üner salonun girişindeki duvar yazısında kapının yaşamımızdaki önemini ‘Kapı, içerisi ve dışarısını ayıran bir mekan, iki yer arasında bir köprü kuran, içeriyi dışarıya bağlayan bir geçiş yeridir’ diye anlatırken, üç kentin kapıları için de şöyle yazıyor;

‘Her kapı, içinde bulunduğu coğrafya ile şekillenir. Mardin daha oraya adım attığınızda bütün kapılarını açar size. Paris kapıları özenle yapılmıştır. Kapı belki de en çok İstanbul’da çeşitlilik kazanır. Asya ile Avrupa’nın kapısıdır o. İşte bu yüzden belki de İstanbul’da kapılarını çekmek, zaten kendisi bir kapı olan İstanbul kenti için anlamlıdır’.

Kapılar çokça işlenmiş bir konu, siz bu çalışmanıza nasıl bir düşünceyle başladınız ve neden Mardin, İstanbul ve Paris’i seçtiniz diye sorduğumuzda; ‘Kapı kavramını ve İstanbul, Mardin, Paris kentlerini seçmemin nedeni çokça tartışılan ‘öteki ‘ kavramında Anadolu’nun esas olması ve insanın birey olup mekan oluşturmasıyla birlikte kapı açıp kapamaya başlamasıdır. Anadolu doğuya ve batıya açılan uygarlık kapısıdır. Asıl olan da ANADOLU’dur. Bu konu, insanlığın uygarlık tarihi sürecinde kendini merkez tanımlayan, aslında ‘öteki’ olan Avrupa ve Amerika’nın Mezopotamya ve Anadolu’daki savaşımının temelini oluşturmaktadır. Buradaki savaşlar sadece enerji için değil, asıl savaş uygarlıklar savaşıdır’ diyor Günay.

Kültürel ve toplumsalal temelli ‘Beyoğlu Beyleri’, ‘Durakta Duranlar’, ‘Dinlen Dilen’ tasarıları üzerinde çalışmalarını sürdüren Günay’ın, 70 renkli fotoğraftan oluşan ‘Kapılar ve Numaralar’ sergisi, 25 Ocak’a kadar hafta içi her gün 10.30 - 17.00; pazar: günleri 12.00 - 16.arasında açık. (Bilgi için: Tel: 0212 249 01 50)

http://www.yapi.com.tr/haberler/farkli-oykuler-anlatan-kapilar_65683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!