Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fatih Boğaz'a Çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında düzenlenen 'Haydi İstanbul Vapurunu Seç' kampanyasında seçilen Şehir Hatları vapurunun ilki olan Fatih'in 16 Ocak Cuma günü Ortaköy İskelesi’nde düzenlenecek törenle hizmete alınacağını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan haberde, Tuzla’da üretilen geminin 23 Temmuz 2008

yapi.com.tr
Fatih Boğaz'a Çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında düzenlenen 'Haydi İstanbul Vapurunu Seç' kampanyasında seçilen Şehir Hatları vapurunun ilki olan Fatih'in 16 Ocak Cuma günü Ortaköy İskelesi’nde düzenlenecek törenle hizmete alınacağını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sitesinde yer alan haberde, Tuzla’da üretilen geminin 23 Temmuz 2008 tarihinde suya indirildiği hatırlatıldı.

Filoya katılan son Şehir Hatları vapurundan 19 yıl sonra hizmete girecek vapur, günümüz Şehir Hatları formuna en yakın model olarak inşa edildi. Boyu 68 metre, eni 13 metre olan gemi, 1800 yolcu kapasiteli ve 14 knot deniz mili hız yapabiliyor. Hızlı, konforlu ve çevreci olan Fatih Vapuru, dünyanın en gelişmiş manevra gücüne ve kabiliyetine sahip sistemlerden birisiyle donatıldı. Mevcut vapurlardan çok daha kısa zamanda seferlerini tamamlayacak olan gemi; 4 ana jeneratör, elektrik motoru tahrikli azimut pervane sistemi, gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivmeli yavaşlama ve hızlanma özellikleri ile de son derece güvenli.

Geniş ve ferah salon, panoramik camlar, klima sistemi ve minimum titreşime sahip geminin üst, ön ve arkası açık. Güvertede oturma yerleri mevcut ve otomatik kapı sistemi ile iskeleye yanaşmadan kapılar açılmayacak. Her türlü konforun düşünüldüğü vapur, minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzost emisyon değerleri ile de çevreci özelliğe sahip.

İnsan ve hayvan haklarına özel saygı…

İçinde revir, bebek bakım odası, evcil hayvan barınakları, büfe, 6 adet plazma televizyon ve 1 adet DVD player, GPS üzerinden uyduya kilitlenebilen dijital anten sistemi gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu gemilerde, fiziksel, görme ve işitme engelliler için de tasarımlar yer alıyor. Engelliler için uygun rampa, engelli tuvaleti, özel ışık ve ses düzeni zemin kaplaması gibi özellikler bunlardan bazıları. Yeni gemilerde, gemicilerin halat mahalli de yolculardan ayrılarak oluşabilecek herhangi bir tehlikenin önüne geçildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fatih-bogaza-cikiyor_65792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!