Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 16 Milyon Renkle Aydınlanacak

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nün aydınlatılmasını isteyen vatandaşların taleplerini değerlendiren Karayolları Genel Müdürlüğü, geceleri Boğaz'ın ikinci incisini de aydınlatacak. Yıl sonuna kadar bitirilecek projeyle köprü üzerinde 16 milyon renkle ışık cümbüşü yaşanacak.

Zaman Gazetesi
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 16 Milyon Renkle Aydınlanacak

Boğaziçi Köprüsü'nün 2007 yılında aydınlatılması projesi şimdi de FSM Köprüsü'nde uygulanacak. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün mayıs ayında tamamladığı ihale sonucunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ışıklandırma çalışmalarına bu ay sonunda başlanıyor. Montaj çalışmaları yaklaşık 4 ay sürecek ikinci köprünün ışıklandırma sistemi 3,7 milyon TL'ye mâl olacak. FSM'nin aydınlatılmasında da Boğaziçi Köprüsü'nde olduğu gibi yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayan LED teknolojisi kullanılacak. Köprünün dekoratif aydınlatılmasında yaklaşık bin 67 adet LED aydınlatma armatürü, 208 adet data güç sürücüsü kullanılacak. Kırmızı-yeşil-mavi (RGB) LED uygulamaları ile 16 milyon farklı renkte senkronize ışık oyunları ve animasyon uygulamaları göz kamaştıracak.

Işıklandırma sistemleri tek merkezden yönetilecek iki köprüde senkronize ışık oyunları da düzenlenecek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde sürücülerin dikkatinin dağılmaması için aydınlatma elemanları dışa dönük olacak. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, "İlk uygulamayı 2007 yılında Boğaziçi Köprüsü'nde yaptıktan sonra İstanbul'un tanıtımı ile ilgili olumlu görüşler aldık. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ışıklandırılması için Boğaziçi sakinlerinin yanı sıra, turizmcilerden, iş dünyasından çok fazla talep geldi." diye konuştu.

Karayolları, Aralık 2009'da aydınlatılmaya ihalesine çıkmıştı. 7 firmanın katıldığı ihaleyi, Boğaziçi Köprüsü'nün de ışıklandırılmasını üstlenen Aydınlık Lighting adlı kuruluş kazandı. Boğaziçi Köprüsü'nü 4,8 milyon TL'ye 3 bin 800 LED armatürle aydınlatan bu firma, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 2 bin 500 LED armatür takacak. Karayolları yetkilileri, Marmara Üniversitesi Kampüsü, Selimiye Kışlası, Boğaziçi Köprüsü gibi birçok aydınlatma projesini gerçekleştiren firmadan çalışmalarını yıl sonuna kadar tamamlamasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fatih-sultan-mehmet-koprusu-16-milyon-renkle-aydinlanacak_80677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!