Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Fay Hattındaki Termik Santral"

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi belediye başkanı Metin Dağ, Taşköprü beldesinde kurulması planlanan termik santralle ilgili olarak, ''Mevcut 1/25 binlik haritada fay hattının termik santral alanından geçtiği görülürken, santralı yapacak şirket tarafından hazırlatıldığı iddia edilen diğer haritada ise fay hattı denizden geçiyor'' dedi.

NTV
"Fay Hattındaki Termik Santral"

STRONG>Yalova'da termik santral yapabilmek için "deprem haritaları"nın değiştirildiği iddia ediliyor...

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesi belediye başkanı Metin Dağ, Taşköprü beldesinde kurulması planlanan termik santralle ilgili olarak, ''Mevcut 1/25 binlik haritada fay hattının termik santral alanından geçtiği görülürken, santralı yapacak şirket tarafından hazırlatıldığı iddia edilen diğer haritada ise fay hattı denizden geçiyor'' dedi.

Metin Dağ, düzenlediği basın toplantısında, termik santralin yapılması istenen alanı gösteren 2 ayrı harita bulunduğunu belirterek, haritaları gazetecilere gösterdi.

Dağ, şunları kaydetti: ''Mevcut 1/25 binlik haritada fay hattının termik santral alanından geçtiği görülürken şirket tarafından hazırlatıldığı iddia edilen diğer bir haritada ise fay hattı denizden geçiyor. Bu tip haritalarla mevcut bir tehlike görmezden gelinmek istenmektedir. 17 Ağustos depremi sırasında akrilonitril tanklarının ne büyük bir tehdit oluşturduğunu gördük. Kaldı ki termik santral bu tankların çok yakınına yapılıyor. Olası bir depremde termik santrale bir şey olursa bu tanklara da zarar verir. Burada meydana gelecek bir olay ise Yalova açısından faciaya varan sonuçlar doğurur.''

Metin Dağ, Çiftlikköy Belediyesinin borcu bulunmayan nadir belediyelerinden olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/fay-hattindaki-termik-santral_78220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!