Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Felaket Enflasyonu

NASA’nın birbiri ardına kamuoyuna sunduğu ‘uyarı raporları’ndan sonuncusuna göre; dev bir güneş fırtınası yaşanacak. Güneş’in çok sıcak iç kesiminde harekete geçen plazma dış katmandaki manyetik alanlarda sürekli bir değişime yol açacak. Bu da güneş fırtınaları olarak bilinen, radyasyon yayan ve uzaya yüklü partiküller saçan şiddetli patlamalara

BirGün Gazetesi
Felaket Enflasyonu

NASA’nın birbiri ardına kamuoyuna sunduğu ‘uyarı raporları’ndan sonuncusuna göre; dev bir güneş fırtınası yaşanacak. Güneş’in çok sıcak iç kesiminde harekete geçen plazma dış katmandaki manyetik alanlarda sürekli bir değişime yol açacak. Bu da güneş fırtınaları olarak bilinen, radyasyon yayan ve uzaya yüklü partiküller saçan şiddetli patlamalara yol açacak. Bunun sonucunda uzay istasyonları ve uydular ciddi anlamda etkilenecek. NASA uzmanlarına göre, büyük bir güneş fırtınası sonucu, hava ulaşımı, GPS navigasyonu, finans hizmetleri ve acil telsiz iletişimleri yoğun solar faaliyet durumunda çökebilecek.

NASA’nın Heliofizik Bölümü’nün başkanı Richard Fischer, “Güneş derin bir uykudan uyanıyor ve birkaç yıl içinde daha fazla solar aktivite bekliyoruz. Aynı zamanda bizim teknolojik çevremiz güneş fırtınalarına karşı benzersiz bir hassasiyet geliştirdi” diyerek iddialara zemin oluşturmaya çalışıyor. İki yıl önce Ulusal Bilimler Akademisi, problemi ‘Şiddetli Uzay Hava Olayları-Toplumsal ve Ekonomik Etkileri’ başlığı altında bir raporda sorunu ortaya koymuştu. Modern toplumun teknolojiye olan ağır bağımlılığı raporun düğüm noktasını oluşturuyordu.

İddiayı ortaya atan uzmanların en büyük dayanağı ise, 1859’da Güneş’te meydana gelen patlama. Uzmanların iddiasına göre; bu patlama Dünya’yı da etkilemişti, birkaç saat içinde hem Birleşik Devletler’de hem da Avrupa’da telgraflar çalışmamış, sayısız yangın çıkmıştı.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/felaket-enflasyonu_80292.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!