Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Feneryolu Sabit Pazarı Yenileniyor

Feneryolu semtinin başta gıda olmak üzere pek çok ihtiyacını karşılayan ve uzun zamandır hizmette olan Feneryolu Sabit Pazarı önümüzdeki günlerde kapatılarak içersinde yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Gazete Kadıköy
Feneryolu Sabit Pazarı Yenileniyor

Feneryolu semtinin başta gıda olmak üzere pek çok ihtiyacını karşılayan ve uzun zamandır hizmette olan Feneryolu Sabit Pazarı önümüzdeki günlerde kapatılarak içersinde yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek. Yapılacak olan çalışmalar çerçevesinde tamamen modern bir yüzle Kadıköylüler’le buluşacak olan pazar kısa süre içersinde yeni siluetiyle hizmet verecek.

Çalışmalar kapsamında, pazarın giriş ve çıkışları yenilenerek pazarın içerisine doğru yönlendirme çalışmaları yapılacak. Şu an için kullanışsız durumda olan depolar ve dükkânlar kullanışlı hale getirilerek görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Pazarın eskimiş olan döşemesi ve zeminin ortasında bulunan atık su kanalı yenilenerek gereken hijyen sağlanacak.

Dükkân tabelaları düzenlenecek, tezgâhların yeri yayaların yürüyüş alanını sınırlamayacak şekilde yapılacak. Eskimiş olan çatı kaplaması yenilenecek. Bunlarla beraber sadece pazarın içi değil aynı zaman da dış mekânı ve çevresi de yenileme çalışmalarına dahil edilecek. Pazar etrafındaki yeşil alanlar arttırılacak. Dükkân kullanımı ve ışıklandırmalar konusunda da yenilikler gerçekleştirilecek. Bütün bunlar Pazar esnafıyla alınan ortak kararlar doğrultusunda yapılacak.

Toplam proje alanı 900 metrekare olan pazar alanında gerçekleştirilecek olan çalışmalar sonunda Feneryolu Pazarı, ekolojik pazar olarak hizmet verecek. 1985 yılında yapılan pazarın yeni bir yüze bürünmesi ve Kadıköylülere daha iyi hizmet verecek olması, halkın yanı sıra pazar esnafını da memnun ediyor.

Pazarın balıkçısı Durmuş Özkurt, çalışmadan en az vatandaşlar kadar memnun olduklarını belirterek, "Büyük marketler açıldıktan sonra zaten eski olan pazarımız onlarla rekabet edemez duruma gelmişti. Pazarımızın yenilenişi bizim için de çok iyi olacak. Pazarımız daha temiz ve modern olacak. Zaten belediyeye de yakışan buydu" dedi.

Pazarın manavlarından olan Nurettin Sayman ise "Burası çok eski ve yenilenmeye ihtiyacı var. Tadilat boyunca sıkıntı çekecek olsak da belediyemiz tarafından sonunda güzel bir pazara sahip olacağız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/feneryolu-sabit-pazari-yenileniyor_62789.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!