Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ferko, 2017’de Yüzde 30 Büyüdü

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 2017 yılını değerlendirip 2018 yılı hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

yapi.com.tr
Ferko, 2017’de Yüzde 30 Büyüdü

Yurtiçi ve yurtdışında 25 yılı aşkın süredir nitelikli projelere imza atan Ferko, 2017 yılında Ferko Line ve Ferko Signature projelerine odaklandı. Bununla birlikte yaptıkları işleri “Yapı sanatı” mottosuyla tanımlayan ve her projesinde sanata yer ayıran Ferko, Contemporary İstanbul sponsorluğu kapsamında sanatseverleri yine çok özel projelerle buluşturdu.

2017’nin Ferko için önemli projeleri hayata geçirdikleri yoğun ve hareketli bir yıl olduğunu söyleyen Gökçe Meriçten yaptığı açıklamada şu ,fadelere yer verdi: “İstanbul’un merkezinde, Levent’te bulunan ve bölgenin prestij noktası haline gelecek 30 kattan oluşan Ferko Signature’ı tamamladık. Teslimlerin heyecanı sürerken kalan kısıtlı alanda kiralamalar devam ediyor. Bununla birlikte Kağıthane bölgesine yepyeni ve farklı bir soluk getirmeyi hedeflediğimiz Ferko Line’ı da planlamamızın öncesinde 2018’in son çeyreğinde teslim edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemizde de gün itibariyle ticari ve ofis ünitelerinde yaklaşık %50 oranında satış gerçekleştirilmiş durumda.”

"2017’de %30 büyüme gerçekleştirdik"
Ferko, 2017 yılında projelere yaptığı yatırım tutarını da yaklaşık 100 milyon dolar olarak açıkladı. Geçtiğimiz yılı bir önceki yılın üzerinde kapatan Ferko, yüzde 30 büyüme gerçekleştirirken 400 milyon dolarlık ciro elde etti.

Göktürk’te yeni proje
2018 yılında da yepyeni projeleri hayata geçireceklerini belirten Gökçe Meriçten, 2018 hedefleri ile ilgili şunları söyledi:

“Öncelikli olarak 2018’in ilk çeyreğinde Ferko Signature’ın içindeki FERKOART’ı hayata geçireceğiz. Sanatla bütünleşmiş yapımızı somut bir alana dönüştürdüğümüz FERKOART, sanat koleksiyonumuzu sergileyeceğimiz, uluslararası sanat kurumlarıyla iş birlikleri yapacağımız ve genç sanatçılarla projeler gerçekleştireceğimiz bir sanat merkezi haline gelecek.

Sene içerisinde ise yeni projelerimizin temellerini atmayı hedefliyoruz. Göktürk’te 200 dönümün üzerinde üç projeye, Büyükdere Caddesi üzerinde de bir başka projeye daha başlayacağız. Göktürk’teki hem ticari hem konut olacak, dördü de markalı projeler olacak. Bu doğrultuda 2018’de de yeni başlayacak projelerimizle birlikte yıl içinde yüzde 35’lik bir büyüme hedefimiz var.”

Türkiye’deki ilk "veri resmi" eser Ferko Signature’da
İnşaat projeleri dışında 2015’ten beri Contemporary İstanbul’un ortak sponsoru da olan Ferko, 2017’de ayrıca, medya sanatçısı, yönetmen, araştırmacı Refik Anadol’un, Ferko Signature için özel olarak tasarladığı, İstanbul’un rüzgar analizlerinden oluşan Türkiye’deki ilk veri resmi eser olan Wind of Istanbul’u Ferko Signature’da sanatseverle buluşturdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ferko-2017de-yuzde-30-buyudu_162531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!