Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fındıklı'da Organik Tarım Yapılan Alana Maden İzni Verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Rize’nin Fındıklı İlçesi’nde bulunan Çağlayan Vadisi’ndeki 1285 hektarlık alanda maden araması yapılması için onay verdi. Komisyon kararında, maden arama sahasının daha da genişletilebileceği belirtiliyor.

yapi.com.tr
Fındıklı'da Organik Tarım Yapılan Alana Maden İzni Verildi

Doğu Karadeniz’de Fırtına Vadisi’nde bir alternatif olarak görülen Çağlayan Vadisi’nde çok sayıda yayla ve çeşitli tabiat varlıkları yer alıyor. Pansiyonculuğun yeni yeni başladığı ve yerel halkın da turizm üzerinden yeni gelir elde etmeye başladığı bölgede, sondaj çalışmaları, bölge halkının yaşam alanlarını olumsuz yönde etkiliyor. bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre; Çağlayan Vadisi, devlet yetkililerin de organik tarım yapılması konusunda cesaretlendirdiği bir yer. Vadi, organik arıcılık ve tarım faaliyetleri nedeniyle Doğu Karadeniz’deki bir çok vadinin önüne geçiyor.

Sondaj çalışmalarının başladığı vadiden Fındıklı halkının suyunu kullandığı Çağlayan Deresi'nin etkilenme ihtimali var. Kimyasallar kullanılarak yapılan sondaj çalışmaları sırasında dere suyuna kimyasalın karışmaması için bir yöntem uygulanıp uygulanmadığı bilinmiyor. Fındıklı Dereleri Koruma Platformu'nun çektiği bu videoda sondaj çalışmaları net olarak görülüyor.

 

Çağlayan Vadisi’nde bulunan Çağlayan, Beydere ve Aslandere köylerinde yaşayanlar maden araması yapılmasına tepkili. Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan Avni Ertaş, Fındıklı’nın 22 hidroelektrik santral projesini durdurduğunu ve bölgeye HES’çi şirketleri sokmadıklarını hatırlatıyor:
“O zaman direndik. Yine direneceğiz. Fındıklı halkının Fındıklı’dan başka gidecek bir yeri yok. Maden aramasında halkın yaşam alanı yok oluyor. Halka sormadan bu çalışmaları yapmak akıl dışıdır. Biz madene karşı değiliz biz madenin bölgemize vereceği zararlara karşıyız.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/findiklida-organik-tarim-yapilan-alana-maden-izni-verildi_169455.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!