Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Firmanın İşgüzarlığı Değilmiş

Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 86. yılı kutlamalarında herkesin keyfini kaçıran Ulus’taki tarihi Atatürk heykelinin altın sarısına boyanmasıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, "Firmanın işgüzarlığı" savunmasının aksine heykelin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer

Hürriyet Gazetesi
Firmanın İşgüzarlığı Değilmiş

Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 86. yılı kutlamalarında herkesin keyfini kaçıran Ulus’taki tarihi Atatürk heykelinin altın sarısına boyanmasıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, "Firmanın işgüzarlığı" savunmasının aksine heykelin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ün bilgisi dahilinde boyandığı ortaya çıktı.

"Çok iyi olur" diye boyatmış

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ün, heykeli, bazı kurumlardaki Atütürk masklarına özenerek sarıya boyadığını açıkladı. Civan, "Neden boyattığını sorduğumda, 'Çok iyi olur, çok güzel olur diye boyattım ama olmadı' yanıtını verdi. Kesinlikle en ufak bir art niyet yok" dedi.

Sizi sıkıntıya sokmadan istifa edebilirim?

Civan Öksüz’ün istenmesi durumuna istifa edebileceği iddialarını da doğrulayarak, "Olayın yaşandığı gece ben heykeli incelemeye gittim. Heykeli profesyonel ekipler bozulmaması için dikkatle temizliyordu. Ben de yerinde çalışmaları izledim. Orada Ömer Öksüz’le karşılaştık. Ayak üstü, 'İsterseniz sizi de sıkıntıya sokmayayım, istifa edeyim' dedi. Ancak ortada bir art niyet yok ve gerek olmadığını söyledim" dedi.

Firma hatayı neden üstüne aldı?

Ankara Ulus meydanındaki tarihi bronz Atatürk Anıtı’nın altın sarısına boyanması ile patlak veren olayda ilginç bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, "Firmanın işgüzarlığı" savunmasının aksine heykelin Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ün bilgisi dahilinde boyandığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan, Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ün, heykeli, bazı kurumlardaki Atütürk masklarına özenerek sarıya boyadığını açıkladı. Civan Öksüz’ün istenmesi durumuna istifa edebileceği iddialarını da doğrulayarak şunları söyledi:

"Olayın yaşandığı gece ben heykeli incelemeye gittim. Heykeli profesyonel ekipler bozulmaması için dikkatle temizliyordu. Ben de yerinde çalışmaları izledim. Orada Ömer Öksüz’le karşılaştık. Ayak üstü, 'İsterseniz sizi de sıkıntıya sokmayayım, istifa edeyim' dedi. Ancak ortada bir art niyet yok ve gerek olmadığını söyledim.

Atatürk masklarına özenmiş

Neden boyattığını sorduğumda, 'Çok iyi olur, çok güzel olur diye boyattım ama olmadı' yanıtını verdi. Bazı kurumlarda ve odalardaki Atatürk masklarını görmüş ve beğenmiş. Biliyorsunuz onlar yaldızlı oluyor. Yaldız, kötü bir şey değil ama çocuk bir şeyi atlamış; bu tescilli bir anıt. Yani bunu orijinal şekli ile muhafaza edip, korumak zorundasınız. Bir art niyet yok. Dört gündür de uyuyamıyormuş. Şu anda görevinin başında."

Gökçek kimin boyattığını sormuştu

Ulus Meydanı’ndaki Zafer Anıtı’nın altın sarısına boyandığı Ankara’nın başkent oluşunun 86. yıldönümünün kutlamalarında fark edilmişti. Tören alanına gelen protokol altın sarısı heykelleri birbirine sormuştu. Gökçek önce Ankara Valisi Kemal Önal’a ardından Ankara Garnizon Komutanı Mehmet Emin Alpman’a heykeli kimin boyattığını sormuş, heykelin belediye yetkisinde boyatıldığı ortaya çıkınca da hatayı yüklenici firma sahiplenmişti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/firmanin-isguzarligi-degilmis_73436.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!