Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Floransa'nın Yeni İstasyonunu Foster Yapacak

Foster and Partners ve Ove Arup Floransa'da yapılacak yeraltı istasyonu için açılan yarışmayı kazandı. 10 yarışmacı arasında Arato Isozaki ikin

Yapı Dergisi



b>Foster and Partners ve Ove Arup Floransa'da yapılacak yeraltı istasyonu için açılan yarışmayı kazandı. 10 yarışmacı arasında Arato Isozaki ikinci, Santiago Calatrava üçüncülüğü aldı. Zaha Hadid, von Gerkan Marg ve Gruppo Toscana da istasyon için yarışa katılan öteki ünlü mimarlardı.
İtalya'nın yeni hızlı trenyolu ağına hizmet verecek olan 45.000 m2 lik yapı yerin 25 metre altında bir platforma sahip. Yeni istasyon, Londra'daki Canary Wharf İstasyonu'nda da kullanılan konstrüksiyon tekniğinde inşa edilecek 454 metre uzunluğunda, 52 metre genişliğindeki tek hacimden ibaret devboyutlu bir mekân içerecek. İstasyonun yoğun trafik hacmi nedeniyle Foster and Partners, yolcu trafiğinin rahatlığına, dayanıklılığa ve bakım kolaylığına öncelik verildiğini açıkladı. Yolcular platformlardan zemin katına asansörler, yürüyen merdivenler ve yürüme bantlarıyla ulaşacaklar.
Bir tramvay hattıyla mevcut Santa Maria Novella İstasyonu'na bağlanacak olan yeni Floransa İstasyonu'nda ana malzeme olarak beton, paslanmaz çelik ve cam kullanılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/floransanin-yeni-istasyonunu-foster-yapacak_2801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!