Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Florya Akvaryumu'nda Yap-İşlet-Devret Çözümü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Müfit Gürtuna döneminde temelini attığı Florya Akvaryum Projesi’nin yap-işlet-devret modeliyle tamamlanması için açtığı ihaleyi İstanbul Akvaryum Turizm kazandı. Akvaryum inşaatını bir yıl içinde yapacağı 80 milyon YTL yatırımla tamamlayacak.

Hürriyet Gazetesi
2 Florya Akvaryumu'nda Yap-İşlet-Devret Çözümü

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Müfit Gürtuna döneminde temelini attığı Florya Akvaryum Projesi’nin yap-işlet-devret modeliyle tamamlanması için açtığı ihaleyi İstanbul Akvaryum Turizm kazandı. Akvaryum inşaatını bir yıl içinde yapacağı 80 milyon YTL yatırımla tamamlayacak.
Florya sahilinde 23 bin metrekarelik dev bir alana inşa edilecek deniz akvaryumu içerisinde bir de yağmur ormanı bulunacak. Otopark, su temalı eğlence ve eğitim parkı, Aquapark, Bilim Merkezi, Alışveriş Merkezi ve Imax sinemasının da yaptırılması ve 30 yıl süre ile işletilmesini kapsayan ihale şartnamesine göre, İstanbul Akvaryum’un 12 ay içinde 80 milyon YTL yatırım yaparak tesisi tamamlaması öngörülüyor. İhaleyi kazanan İstanbul Akvaryum firması, 2003 yılında ihaleyi kazanan Nuhoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Öztaş A.Ş. ile Alt ve Üst Yapı Limited Şirketi’nin oluşturduğu konsorsiyumun ortaklarına ait. Şirket, belediyeye yıllık KDV’si hariç 4 milyon 510 bin YTL kira ödeyecek.

Uluslararası turizm arenasında İstanbul için bir simge haline gelmesi düşünülen üç katlı ve 8 bin 566 metrekare büyüklüğündeki projenin uygulanacağı arazi, İstanbul'un güneybatı sahili Florya'da ve Atatürk Uluslarası Havalimanı'ndan 5 kilometre uzaklıkta yapılacak. Projenin ulaşım ayağında kara toplu taşıması, raylı sistem ve bir İDO Hızlı Deniz Otobüsü İskelesi öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/florya-akvaryumunda-yap-islet-devret-cozumu_57313.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • param olsaydı ben bunu 2 yıl önce düşünmüştüm ama gerçekleştiremedim. saglık olsun bu türkiye için gurur verici bir sey dünyada tek olmak. herkesin eline saglık teşekkürler yapanlardan türkiyeyi tanıtmak güzel. YANITLA
  • akvarvum acılacak, florya şenlik yolunun genişletilmesi lazım. floryada ışıklardaki karakol, muhtarlık, ptt, igdaş kücük kulube binaları biraz aşagıda belediyenin yeri olan atatürk ormanı yazan 5-6 dönümlük park ve galeri gibi kullanılan yere yerleştirilmeli, şu an bile trafik zorlanıyor. bizler bir proje yapıyoruz, sonra yol ve de alt yapısını hazırlıyoruz. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!