Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Folkwang Müzesi’ne Ek Bina

David Chipperfield’ın, Çağdaş Sanatlar Folkwang Müzesi’nin ek binasını için yaptığı ve son proje yarışmasında da birinci olan tasarım, yeni ile eski bina arasında başarılı bir biçimde bağlanmış avlulardan oluşuyor.

yapi.com.tr
Folkwang Müzesi’ne Ek Bina

br/>
















Domusweb'de geçenlerde yayımlanan "New museum by Chipperfield at Essen" başlıklı haberde, David Chipperfield’ın, Çağdaş Sanatlar Folkwang Müzesi’nin ek binasını için yaptığı ve son proje yarışmasında da birinci olan projeden bahsediliyor.

Haberin çevirisi şöyle:

David Chipperfield’ın, Çağdaş Sanatlar Folkwang Müzesi’nin ek binasını için yaptığı ve son proje yarışmasında da birinci olan tasarım, yeni ile eski bina arasında başarılı bir biçimde dört avlu ile birbirlerine bağlanmış olan altı parçadan oluşuyor.



1950’lerde inşa edilmiş giriş binasıyla benzerlik gösteren zemin katının dış merdiveni restoranın bulunduğu birinci avluya çıkıyor. 26.000 metrekarelik alandaki yeni binada galeriler, farklı şekillerde, doğal ışıkla aydınlatılmış bir kütüphane, restorasyon atölyeleri, ofisler ve depolar olacak.

Avlulardan bir tanesi eski binayı yeni binaya bağlayacak ve bağımsız diğer her avlu tarafından korunarak mimari birleşmeleri sağlayacak. Proje 2010’da tamamlanacak.


Metnin orjinaline ulaşmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/haberler/folkwang-muzesine-ek-bina_53280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!