Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Formülhane” Sektörünün İlk Tescilli Ar-Ge Merkezi Oldu

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa’nın, yenilikçi vizyonunu temsil eden ve Türkiye çimento sektörüne öncülük eden örnek uygulamalarını yürüttüğü Ar-Ge merkezi Formülhane; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek Türkiye çimento sektöründe ilk oldu.

“Formülhane” Sektörünün İlk Tescilli Ar-Ge Merkezi Oldu

Sabancı Holding iştiraki olarak 1972 yılında kurulan ve Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük ediyor. Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle de uluslararası bir çimento üreticisi.

Çimento ve yapı sektörünün eğilimlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefleyen çalışmalarını 2000 yılında Mersin’de kurduğu Ar-Ge merkezinde sürdüren Çimsa burada katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik farklı ürünler ile uygulamalar geliştiriyor. “Formülün Adı” çatısı altında tek bir ürün yerine, her bir sektörün gereksinimlerine göre titizlikle formülize edilmiş ve o sektöre özel bir performans sunan geniş bir ürün portföyüne giden yolculuğunu 2016 yılında duyuran Çimsa, Formülhane’nin tescillenmesiyle kendi sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl müşterilerine özel geliştirilen yeni ürünlerini www.formulunadi.com websitesinde sunan Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa’yı “Formülün Adı” yapan değerleri “Performans, Çeşitlilik, 7/24 çözüm, Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik” olarak açıklamıştı. Bu yıl, formüllerin hazırlandığı çimento Ar-Ge merkezi Formülhane’de bir basın toplantısı düzenleyen Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca ve Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan, Formülhane’nin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmesi dolayısıyla hem açıklamalarda bulundular hem de merkezi ve yeni uygulamaları tanıttılar.

Çimsa’nın Ar-Ge Merkezi Formülhane’de düzenlenen basın toplantısında şirketin sektördeki güçlü konumunu sağlayan unsurların başında Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemin yer aldığını ifade eden Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Piyasanın her aktörü, küresel şartlarda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için teknolojik eğilimleri yakalamalı ve her zaman inovatif çözümlerin bir parçası olmalıdır. Bizler, birleştirici ve güçlü bir ürün olan çimentoya hayat veriyoruz. Bu süreçte, bir sanayici olmanın ötesine geçiyor ve ülkemize değer katıyoruz. Çimsa’yı rakiplerinden ayıran faktörlerin başında araştırmaya, sorgulamaya, gelişmeye, yenilenmeye ve değişmeye ayırdığımız kaynak ve yaptığımız yatırımlar geliyor. 2000 yılında Mersin’de kurduğumuz ve 28 Şubat 2017 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimiyle tescillenen Ar-Ge Merkezimiz Formülhane’de, faaliyet gösterdiğimiz pazarların talep ve beklentilerini baz alarak, en yeni ve faydalı ürünleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca, konuşmasında Formülhane’de gerçekleşen çalışmalar neticesinde beyaz çimento ve özel ürünlerle Çimsa’nın bir dünya markası olduğuna vurgu yaparak “Türkiye’nin ilk beyaz çimento üreticisi olmamızın yanı sıra, Formülhane’de geliştirdiğimiz, Kalsiyum Alüminat Çimentosu, Kendini Temizleyen Çimento ve Anti Bakteriyel Çimento gibi özel ürünlerimizle, portföyümüzü genişletiyor ve sektöre yenilikçi yaklaşımlar sunuyoruz.” dedi. Kırca, “Türkiye’de bir ilk olan Ar-Ge Merkezimiz Formülhane aracılığıyla gerek yurt içinde gerek yurt dışında bulunan müşterilerimize kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Merkezimizde katma değeri yüksek, son kullanıcıda fark yaratan yeni ürün geliştirme programları, satış destek hizmetleri, laboratuvar desteği ile beraber, çimento sektörünün gelişiminde rol oynayacak değer yaratıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz müşteri çalışmaları ile müşterilerimizden elde ettiğimiz bilgiyi yine müşteri odaklı ürünler geliştirmek ve çimento üretim prosesimizi bu doğrultuda geliştirmek için kullanıyoruz. Çimsa olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye ve inovatif çözümlerle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerine devam etti.

Formülhane, Çimsa’nın 1972’de kurulan ilk fabrikası olan Çimsa Mersin Fabrikası’nda yer alıyor. Dünyada ilk kez isteğe bağlı değişebilen gri/beyaz klinker üretim hattına sahip olan fabrika, Çimsa’nın yerleşke anlamında en büyük fabrikası olmasının yanısıra, tükettiği toplam enerjinin %20’sini atık ısıdan geri dönüştürüyor. Dünyada tek çatı altında gri, beyaz ve kalsiyum alüminat çimentosu üreten tek fabrika olmasının yanısıra Türkiye’de kalsiyum alüminat çimentosu üreten ilk ve tek fabrika. Çimsa Mersin Fabrikası, 2013 yılında Çimento İşveren Sendikası’nın düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışmasında birincilik elde ederek, İSG Performans Ödülü’ne layık görülmüş.

ÇimsaÇimsa Mersin Fabrikası

Çimsa ürünlerinin katma değerinin artırılması, kullanım alanlarının geliştirilmesi ve ürün yaşam döngüsünde çevresel etkilerinin azaltılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Çimsa Isıdaç40 dünyanın ilk EPD belgeli kalsiyum alüminat çimentosu, Çimsa Super Beyaz ise dünyanın EPD belgeli 2. beyaz çimentosu olmuş.

http://www.yapi.com.tr/haberler/formulhane-sektorunun-ilk-tescilli-ar-ge-merkezi-oldu_159257.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!