Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Foseptikten Tarih Fışkırdı

Muğla Milas’a 15 kilometre mesafedeki Hydai Kenti’nin yer aldığı Damlıboğaz Köyü Muhtarı Mehmet Çoban, evinin bahçesine foseptik çukuru açtırmak için Milas Müze Müdürlüğü’ne müracaat etti. Bölgenin üçüncü derecede arkeolojik SİT alanı olması nedeniyle, müze müdürlüğü yetkililerinin denetiminde başlanan foseptik çukuru çalışmaları sırasında, kaya

Vatan Gazetesi
Foseptikten Tarih Fışkırdı

Muğla Milas’a 15 kilometre mesafedeki Hydai Kenti’nin yer aldığı Damlıboğaz Köyü Muhtarı Mehmet Çoban, evinin bahçesine foseptik çukuru açtırmak için Milas Müze Müdürlüğü’ne müracaat etti. Bölgenin üçüncü derecede arkeolojik SİT alanı olması nedeniyle, müze müdürlüğü yetkililerinin denetiminde başlanan foseptik çukuru çalışmaları sırasında, kaya mezara rastlandı. Bunun üzerine çalışmalar hemen durdurularak müze Müdürü Erol Özen’e haber verildi. Foseptik için bahçenin diğer bölümüne kazı çalışması başlatıldı. Fakat orada da ikinci bir kaya mezara rastlanınca, çalışmalar tamamen durduruldu.

Özen, arkeologlar Bahadır Berkaya ve Hande Savaş ile kaya mezarlardan birinde çalışma başlattı. Açılan, ilk kaya mezardan, soylu bir aileye ait olduğu sanılan 12 iskelet, ölenlerle birlikte gömülen keramik kaplar, şarap kadehleri, kandiller, takılar, av malzemeleri bulundu. Mezardan çıkan 2 bin 700 yıllık ayin kaplarının üzerindeki desen ve renklerinin hiç bozulmadan günümüze kadar kalması arkeologları şaşırttı. Muhtar Çoban, "Onlarca yıl, farkında olmadan bir kültür hazinesinin üzerinde oturmuşuz. Foseptik yapmam hayal oldu. Sevineyim mi, üzüleyim mi bilemiyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/foseptikten-tarih-fiskirdi_65384.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!