Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Four Seasons Otellerinin Yeni Sahibi Bill Gates

Four Seasons Hotels, aralarında Microsoft’un sahibi Bill Gates’in de bulunduğu konsorsiyuma 3.8 milyar dolar karşılığında satıldı.

Vatan Gazetesi
Four Seasons Otellerinin Yeni Sahibi Bill Gates

our Seasons Hotels, aralarında Microsoft’un sahibi Bill Gates’in de bulunduğu konsorsiyuma 3.8 milyar dolar karşılığında satıldı. Four Seasons’ın büyük ortakları arasında Bill Gates’in sahibi olduğu Cascade Investment Şirketi ile 20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 8’inci zengini olan Suudi Prensi Al Waleed Bin Talal’ın şirketi Kingdom Holding bulunuyor. Şirketin küçük ortağı ise Four Season’ın şu anki Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Isodore Sharp oldu. Üçlü Konsorsiyum, Toronto merkezli oteller zincirinin borsada işlem gören hisselerini 82 dolardan satın aldı. Bu rakam, Four Season’a geçen 6 ayda borsada biçilen değerin yüzde 33,1 üzerinde... Küçük ortak Isodore Sharp yüzde 10’luk hissesinin dışında, Four Seasons’ı çok iyi bir fiyattan sattığı için anlaşması gereği 289 milyon dolarlık bir primin de sahibi oldu.

Suudi Prens’in Kingdom Holding’i son olarak Kanada’nın sembolü olan Fairmont Oteller zincirini de 3.9 milyar dolara satın almıştı. Prens Al Waleed Four Seasons’ın işlettiği Paris’teki George V otelinin de 1996’dan bu yana sahibi... Bu yıl içinde dünya genelinde 74 otele ulaşmayı hedefleyen Four Seasons zincirinin en gözde otelleri arasında New York Four Seasons, Paris George V ve İstanbul Sultanahmet Four Seasons bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/four-seasons-otellerinin-yeni-sahibi-bill-gates_51781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!