Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fransa O Tasarıdan Vazgeçmezse Carrefour, MyCountry’ye Giremez

Ağaoğlu İnşaat, İstanbul Çekmeköy’de yaptığı 140 konak ve 131 villanın yer aldığı MyCountry projesinde market açacak olan Carrefoursa anlaşmasını iptal etti.

Hürriyet Gazetesi



b>Fransa Parlamentosu’nda bugün görüşülecek Ermeni soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısına ilişkin Fransız mallarının boykotundan ihale yasağına kadar pek çok tepki gündeme gelirken, ilk somut tepki Agaoğlu’ndan çıktı. Ağaoğlu İnşaat, İstanbul Çekmeköy’de yaptığı 140 konak ve 131 villanın yer aldığı MyCountry projesinde market açacak olan Carrefoursa anlaşmasını iptal etti. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Türkiye ile Fransa’nın iyi bir ekonomik ilişkisi var ama onlara muhtaç olmadığımızı da göstermemiz gerekiyor. Türkiye gibi bir pazarı üç kişinin seçim malzemesi olarak kullanıyorlarsa bunları da göze almalılar" diye konuştu.

’Biz vazgeçtik’ yazısı:
MyCountry projesinde yaklaşık 1000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak market için, cirodan kár alma esasına göre Türk-Fransız ortaklığı CarrefourSa’ya kiraya veren Ağaoğlu, Fransız siyasetçilere tepki olarak bu işbirliğinden vazgeçti. Önceki gün CarrefourSa yönetimine bir yazı gönderen Ağaoğlu İnşaat anlaşmayı bozduğunu iletti. Gönderilen yazı da gerekçe olarak da, yasa tasarı gösterildi. Bu işbirliğine son vermelerinin nedenini "tepkilerin lafta kalmadığını" göstermek olarak açıklayan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Türkiye’den yükselen tepki seslerinin icraate döküleceğini de göstermek istedik. Bu işin şakası olmadığını anlamalılar" dedi.

Bunları da göze alsınlar:
Fransa ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin oldukça gelişmiş olduğunu, sadece Fransa’nın Türkiye’ye 5 milyar dolardan fazla ihracat yaptığı hatırlatan Ağaoğlu, şunları söyledi: "İki ülke arasında köklü ilişkiler var ancak taraflardan birisi, hiç üstüne vazife olmayan bir şekilde hareket ediyor. Kendisinin Cezayir’de yaptıklarına bakmadan, Türkiye gibi geçmişiyle hesaplaşmaya hazır bir ülkeye karşı böyle hasmane tutum izliyor. Fransa, Türkiye gibi bir pazarı Fransa üç kişinin seçim malzemesi olarak kullanıyorsa bunları da göze almalı. Tabii ki bizim tercimiz değil bu. Ama bu noktaya getirildik, bu iş karşılıksız bırakılamaz."

Sabancı'yı tenzih ederiz:
CarrefourSa’nın bir Türk ortağı bulunduğunu hatırlatmamız üzerine Ağaoğlu, "Sabancı’yı tenzih ederek tamamen Fransız parlamentosu protesto etmek için bunu yaptık. Sabancı, bizim milli markamız, her zaman örnek aldığımız bir kuruluş. Ancak biz de tepkilerin lafta kalmadığını göstermek istedik, icraate döktük" dedi.

Başkaları da izleyecek
Türk şirketlerinin gelişiminin Türkiye’nin saygınlığı ile bağlantılı olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu, "Hak ettiğimiz yeri almak istiyorsak, Türkiye’nin horlanacak, itilip kakılacak bir ülke olmadığını da göstermemiz gerekiyor" dedi. Fransa’nın Türkiye’ye ilişkin tutumunun haksız olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu, "Bizlerin buna seyirci kalması mümkün değil. Türkiye’ye yapılan bu muameleme bize dokunuyor" diye konuştu. Benzer tepkilerin başka şirketler tarafından da gösterileceğine inandığını söyleyen Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sağduyu sahibi hiç kimse üç kuruş daha fazla kár etmek için böyle tepkiler vermekten çekinmez. Fransızlarla iyi işbirliklerimiz, bugüne kadar iyi bir ekonomik ilişkimiz olabilir ama Türkiye’nin iş hacmine bakıldığında sadece Fransa’ya muhtaç olmadığı da ortada. Üç kuruş para için onurumuzu satacak değiliz, zarar edeceksek onu da göze alırız. "

http://www.yapi.com.tr/haberler/fransa-o-tasaridan-vazgecmezse-carrefour-mycountryye-giremez_48968.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!