Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

4 Milyon Dolara Tarihi Köşk

Fransa'da Devlet Şato ve Köşkleri Satıyor

Fransa, kamu borçlarını düşürmek için devlete ait 1700 taşınmazı satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılan taşınmazların içinde, şatolar, köşkler, bazı askeri garnizonlar, çeşitli binalar ve arsalar bulunuyor. Bütçe Bakanı Francois Barouin, devletin kullanmadığı ve işine yaramayan çok sayıda taşınmazı bulunduğunu belirterek, bunların satılarak hazineye

Radikal Gazetesi
Fransa'da Devlet Şato ve Köşkleri Satıyor

ransa, kamu borçlarını düşürmek için devlete ait 1700 taşınmazı satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılan taşınmazların içinde, şatolar, köşkler, bazı askeri garnizonlar, çeşitli binalar ve arsalar bulunuyor. Bütçe Bakanı François Barouin, devletin kullanmadığı ve işine yaramayan çok sayıda taşınmazı bulunduğunu belirterek, bunların satılarak hazineye gelir elde etmeyi düşündüklerini söyledi.

Fransız Bakan, satışlarının şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun çaba göstereceklerini sözlerine ekledi. Fransa, 2005 yılında başlattığı kamu taşınmazlarının satışından 3 milyar avro gelir elde etmişti. Satışlar üç yıl sürecek.

Satılacak gayrimenkuller arasında Cenevre gölü kenarında bulunan özel rıhtımlı benzersiz bir şato, Paris’in en gözde semtlerinden 7. Bölgede 1920’de inşa edilen Eyfel Kulesi’ne çok yakın bir lüks villa, Paris’in batısındaki Saint-Germain-en-Laye ormanındaki 100 yıllık bir av köşkü de var. Ancak satışları eleştirenler son üç yılda bu tür işlemlerde gayrimenkullerin çok ucuza devredildiğini ve alıcıların daha sonra yaptıkları satışlarda büyük kârlar elde ettiklerini ifade ediyordu. Ancak 2008’de yasalarda yapılan düzenlemeyle kamu malını satın alanlara üçüncü şahıslara satışta elde ettikleri kârın bir kısmını devlete verme zorunluluğu getirilerek bu eleştirin önlenmesi hedeflendi.

Gelirin bir kısmıyla kamu borcu ödenecek

Gayrimenkul satışından elde edilecek gelirin yaklaşık yüzde 20’si kamu borçlarının azaltılmasında kullanırlırken, geri kalanı ise yeni yatırımlara tahsis edilecek.   Satılacak gayrimenkullerin büyük bölümü ülkenin silahlı kuvvetlerindeki asker sayısını azaltmayı ve ateş gücü yüksek bir hale getirmeyi hedefleyen  Savunma Bakanlığına ait. Bakanlık halen Paris’in güneybatısındaki banliyölerde inşaatı süren ve ‘Fransız Pentagon’u diye isimlendirilen yeni tesislere taşınırken, Seine Nehri kenarındaki ve Saint Germain Bulvarındaki binaları da satılacak. Satışta öncelikli alım hakkı yerel yönetimlerin olacak. Ancak yerel yönetimler ilgi göstermezse ihalelere herkes girebilecek. (afp,reuters)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/fransada-devlet-sato-ve-koskleri-satiyor_80226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!