Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fransız Şövalye ile Monako'da 1 Milyar Euroluk Proje Yapacak

Mimar Hakan Kıran, Fransız 'şövalye' unvanlı ortağı Jacque Rougerie ile birlikte Monako'da rezidanslar, otel ve AVM'den oluşan 1 milyar euroluk bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sabah Gazetesi
Fransız Şövalye ile Monako'da 1 Milyar Euroluk Proje Yapacak

Ünlü mimar Hakan Kıran, Fransız ortağı 'Şövalye' unvanlı Jacque Rougerie ile Monako'ya 1 milyar euro değerinde dev bir proje yapmaya hazırlanıyor. Kıran, içinde otel, AVM, rezidans, eğlence merkezi, kumarhane gibi bir çok farklı unsuru barından konsept projeyi, Çin ve Katar'a da taşımayı planlıyor. İki yıl önce Fransa'nın en önemli mimarlarından Jacque Rougerie ile yüzde 50 ortaklık yaparak Paris'te bir ofis açan Kıran, 1 milyar euroluk dev proje için düğmeye bastı.

Fransa'nın Cannes kentinde organize edilen MIPIM Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nda geliştirdiği projeleri sergileyen Kıran, artık Türkiye'den ziyade yurtdışında proje yapmaya odaklandığını söyledi. Kıran, "Türkiye'de farklı eserler ortaya koymak isteyenler, belli kalıpların dışına çıkanlar, bir anda yok farz ediliyor. İlle de o kalıpların içinde kalmanız isteniyor. Aksi takdirde dışlanıyorsunuz ve yaptıklarınız görmezden geliniyor. Bunlar da üzerinizde olumsuz etki yaratıyor" dedi. Hakan Kıran, bu tip baskıların mimarlarda hayal kırıklığı yarattığına dikkat çekerek, "Bu nedenle geliştirdiğimiz sıradışı projeleri yurtdışına kaydırmaya karar verdik. Fransız ortağımız Rougerie'yle birlikte bunun ilk örneğini Monako'da gerçekleştireceğiz. Bu dev projeyi Katar ve Çin'de de uygulamaya konacak olan projelerimiz izleyecek" diye konuştu.

Perpa Yüzünden mi?

Kıran'a Türkiye'de hayal kırıklığı yaşatan ve Avrupa'ya yönelmesine yol açan projelerin başında Perpa Towers geliyor. 140 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek olan Perpa Towers, 42 katlı dört bloktan oluşuyor. Bloklardan birinde otel, birinde de kongre merkezi yer alacak. Giriş katlarının AVM olarak planlandığı projede bloklardan ikisi de rezidans olarak ayrılacak. Yüzde 55'i Perpa'ya yüzde 45'i de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi üzerine inşa edilecek proje için Kıran, "Projeye iki firma talip olmuş durumda. Belediye de kendi payını 150 milyon dolar muammen bedel karşılığında satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Talip olan firma projenin tamamına da isterse sahip olabilecek" dedi.

Fuardan Türkiye'ye İki Ödül Geldi

Fransa'nın Cannes kentinde organize edilen Uluslararası MIPIM Gayrimenkul Fuarı'ndan Türkiye'ye iki ödül geldi. Murat Arif Suyabatmaz'ın sahibi olduğu Suyabatmaz Mimarlık'ın Güneşli Ev projesi ofis dalında birincilik elde ederken, Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Levent'te hayata geçirilen Loft 2 projesi de konut dalında mansiyon aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fransiz-sovalye-ile-monakoda-1-milyar-euroluk-proje-yapacak-_77711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!