Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Frig Vadisi’ndeki Tarihi Eserler Aslına Uygun Restore Edilecek

Afyonkarahisar'a 40 kilometre mesafede bulunan Frig Vadisi'nde tahribata uğrayan tarihi eserler bilimsel çalışma ile aslına uygun olarak tekrar restore edilecek.

Zaman



fyonkarahisar'a 40 kilometre mesafede bulunan Frig Vadisi'nde tahribata uğrayan tarihi eserler bilimsel çalışma ile aslına uygun olarak tekrar restore edilecek.

Kaya mezarlar, mağaralar ve kiliseler yetkili kuruldan izin çıkması halinde tamir edilerek yok olması önlenecek. Vali Muzaffer Dilek, öncelikli olarak buralara yöre halkının sahip çıkması çağrısında bulundu. Dilek, bu vadinin ileride yöre halkı için bir kazanç kapısı olacağını hatırlattı.

Vali Dilek, tamir işlerinin bitmesinden sonra ahşap oturma yerleri, yürüyüş yolları ve dinlenme yerleri gibi bir takım çalışmalar yapacaklarını söyledi. Özel İdare olarak, yeni yasayla birlikte belediye sınırları içindeki kültürel alanlara müdahale hakkının kaldırıldığını anlatan Dilek, "Bu son meclis görüşmelerinde düzeltildi. Onaylanması halinde, Özel İdare olarak ciddi çalışmalar yapacağız. Önemli olan burayı gündemde tutmak. Amacımız, insanların buraya gittiğinde ilk etapta oturabilecekleri bir mekan oluşturabilmek. Ayazini Beldesinde biz bu işi yapmayı düşünüyoruz."dedi. Frig Vadisi'nin Internet'te coğrafi bilgi sisteminin tanıtılmasına başladıklarını belirten Dilek, "Internet'i açtığınızda yüzlerce tarihi eseri fotoğraflarıyla görme imkanımız var. İnsanlar dünyanın her yerinden Frig Vadisi'ne girip oradaki eserleri görebilecekler." dedi. Yöre halkının bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi konusunda muhtarlara ve belediye başkanlarına genelge gönderdiklerini belirten Dilek, "Bu bir bilinç olayıdır. Ayazini halkı hala bunun değirini kavrayamadıysa yapılacak pek fazla bir şey yoktur. Mesela bir kır kahvesini yıkmaya çalışıyorlar. Biz bunu ödenek çıkararak tamir edeceğiz. Bu bir süreç işidir. " dedi. Dilek, yakın bir zamanda çevre birliği adı altında bir birlik kuracaklarını belirterek, belediye başkanlarını bu birliğin üyesi yapacaklarını söyledi. Dilek, "Bunları kendi aramızda konuşmak durumundayız. İlimizde diğer yerlere göre biraz daha sahiplenme var. İleride gezi turlarını buraya getirip götürdükçe köylü içinde renkli bir yaşam olacak. Bir iki sene önce kimse gitmiyordu, ama şimdi ne zaman gidilse hazır bir sistem var orada." şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/frig-vadisindeki-tarihi-eserler-aslina-uygun-restore-edilecek_30373.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!