Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
 
BÖLÜM SPONSORU Egepen Egepen

Gaggenau İstanbul Sapphire’de

Gaggenau’nun en son amiral gemisi olan İstanbul showroomu, 'Doğu ile Batı’nın Buluşması' sloganıyla kapılarını açtı. Türkiye’nin en yüksek binası Sapphire’nin 32. katında, tamamen Gaggenau cihazları ile donatılmış Gaggenau İstanbul Showroomu, müthiş hızlı bir şekilde büyüyen metropolün büyüleyici manzarası eşliğinde dünya mutfak kültürlerini bir

yapi.com.tr
Gaggenau İstanbul Sapphire’de

Gaggenau, İstanbul’daki amiral gemisi 'showroomu'nun açılışını özel bir etkinlik kapsamında, Sapphire binasının 32. katında, BSH İcra Kurulu Üyesi Jean Dufor, BSH Türkiye Satıştan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ronald Grünberg ve Gaggenau Dünya Başkanı Sven Schnee’nin ev sahipliğinde ve uluslararası medya temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi. “Doğu ile Batı’nın Buluşması” temasıyla yapılan özel etkinlikte, İngiliz restoran eleştirmeni ve yazar Jay Rayner ile araştırmacı ve Gastronomi Uzmanı Vedat Başaran, Osmanlı saray mutfağının batının mutfak kültürü üzerindeki etkilerini değerlendirdi.



Sven Schnee: “Gaggenau, gelenek ve modernizmin ortak yaşamını simgeleyen bir marka”

Konuşmacılar, dünyanın en dinamik bir şekilde büyüyen pazarlarından birinde açılan yeni lokasyonun önemini vurguladı. Gaggenau Dünya Başkanı Sven Schnee, duygularını şu şekilde ifade etti:



“Boğaz şehri İstanbul, mimari, sanat ve tasarım dünyasının yeni buluşma noktası olarak kabul görüyor. İstanbul, geleneksel değerleri ve Türkiye'nin nasıl kalkınıp modern bir ekonomi pazarına dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Bu da zaten Gaggenau’nun arayıp da bulamadığı bir durum. Çünkü 300 yılı aşkın bir marka felsefesine sahip olan Gaggenau, gelenek ve modernizmin ortak yaşamını simgeleyen bir marka”.



Sarıyer Böreği’nin 16. yüzyıldan 21. yüzyıla yolculuğu

Jay Rayner ve Vedat Başaran, canlı yemek pişirme kısmında, uluslararası gazetecilerle birlikte, Osmanlı saray mutfağının büyük geleneği ve Osmanlı mutfağının batının mutfak kültürleri üzerindeki etkilerini tartıştı. Tanıtılan yemeklerin arasında, Osmanlı geleneğine göre hazırlanan, elle zar gibi açılan ve içine çeşitli yerel mantarlar koyulan Sarıyer Böreği de vardı. Börek, showroomda tüm yüzeyi indüksiyonlu CX 480 ocağın üzerinde düşük ateşte pişirilen kuzu mantarı sosuyla tamamlandı. Söz konusu börek, Türkler’in Viyana'yı kuşattığı 16. yüzyılda Viyana'ya geldi ve orada, 'Apfelstrudel' denen ve tüm dünyada sevilen Avusturya'ya özgü elmalı bir hamur tatlısına dönüştü.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaggenau-istanbul-sapphirede_89701.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

REKLAM VERİN

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!