Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Galataport Yetkilileri Eleştirilere Yanıt Verdi!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş, tarafından Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama yapıldı.

yapi.com.tr / AA
Galataport Yetkilileri Eleştirilere Yanıt Verdi!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş, Galataport Projesi'nde koruma ve restorasyon çalışmalarının, ilgili tüm resmi kurum ve mercilerden gerekli izinlerin tamamlanması ile başladığını açıkladı. Şirket açıklamasında, Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ'nin yürüttüğü Galataport Projesi ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında yer alan yorum ve iddialara istinaden açıklama yapıldığı belirtildi.

Galataport Projesi'nin bölgesel ve makroekonomik açıdan Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağı, içeriğinde barındırdığı pek çok farklı faaliyet alanı ve yatırım ile turizme de önemli katkılar sunacağı aktarılan açıklamada, şirketin proje kapsamında yürüttüğü yapım ve restorasyon çalışmalarının son hızla devam ettiği bildirildi.

"Gerekli tüm izinler alındı"

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Galataport liman sahasında yer alan ve kent kimliğinin önemli birer ögesi olan kültür varlığı yapıları ile ilgili koruma ve restorasyon çalışmaları, ilgili tüm resmi kurum ve mercilerden gerekli izinlerin tamamlanması ile başlamıştır. 18 Şubat 2017 tarihinde yapmış olduğumuz açıklamaya istinaden, Karaköy Yolcu Salonu'nun yerinde güçlendirilerek korunabilecek bölümleri ile koruma çalışmaları için dahi yeterince güçlü olmayan ve olası bir güçlendirme çalışması ile bütüncül mimari karakteri ve tasarım özgünlüğü zarar görebilecek bölümleri belirlenmiş ve çalışmalar bu iki bölüm dikkate alınarak planlanmıştır. Restorasyon projesi kapsamında yaptırılan taşıyıcı sisteme yönelik araştırmalar sonucu, yapı 'can güvenliği' kriterini sağlamadığı için korunabilen kısımlar ile riskli bölümler arasındaki bağ koparılmış, iki bölüm birbirinden kontrollü bir şekilde kesilerek ayrıştırılmıştır. Korunacak bölümde gerekli güvenlik önlemleri alınmış; can güvenliğini tehdit eden bölümler ise kontrollü olarak yıkılmıştır. Karaköy Yolcu Salonu, İstanbul 2. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden onaylı restorasyon projesi kapsamında mimari karakterine ve modern dönem yapıları için önemli olan tasarım özgünlüğüne uygun olarak özgün detay, boyut, doluluk boşluk oranları ile yeniden inşa edilerek şehre kazandırılacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/galataport-yetkilileri-elestirilere-yanit-verdi_156666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!