Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Galataport’a Bu Kez de Müze Engeli

Anıtlar Kurulu, imar planında meydan olarak tanımlanan İstanbul Modern Müzesi’nin başka bir yere taşınmasını şart koşuyor. Ancak müze yönetimi taşınmaya yanaşmıyor. ÖİB de plan onaylanmadığı için ihaleye çıkamıyor.

ntvmsnbc.com/Sezer Kılıç
Galataport’a Bu Kez de Müze Engeli

b>Anıtlar Kurulu, imar planında meydan olarak tanımlanan İstanbul Modern Müzesi’nin başka bir yere taşınmasını şart koşuyor. Ancak müze yönetimi taşınmaya yanaşmıyor. ÖİB de plan onaylanmadığı için ihaleye çıkamıyor.

Galataport ihalesinin yeni imar planını Anıtlar Kurulu’na sunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, aylardır onay bekliyor.

Eski planla içerik olarak büyük ölçüde aynı olan imar planının Anıtlar Kurulu’na takılmasının nedeni ise İstanbul Modern Sanat Müzesi. Galataport imar planında müzenin yeri meydan olarak tanımlanmış. Anıtlar Kurulu da müzenin kaldırılarak, başka bir bölgeye taşınmasını istiyor.

Onay Çıkmadı, İhale İlanı Verilemiyor
Ancak halen müzeden taşınma için olumlu bir yanıt alınamadı. İmar planı onayı bu nedenle çıkamayınca da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeni ihale için ilan veremiyor.

Sorunun çözülmesi halinde, 1/5.000’lik ve binlik uygulama planları hazırlanacak. Projenin teklif sahiplerine de yaptırılabileceği belirtiliyor.

İşletme Hakkı Devredilecek
İhalenin yöntemi işletme hakkı devri olacak. Liman yapımı ve diğer inşaatlar için yatırım şartı getirilecek. Ödeme planı uzun vadeye yayılmayarak, bedelin yarısı peşin kalanı 2 yıl vade gibi seçenekler kullanılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/galataporta-bu-kez-de-muze-engeli_51410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!