Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Galatasaray Adası Bilinmezi

"Galatasaray Adasını Özbek Yıktırdı"

Galatasaray Adası ile ilgili tartışmalara son nokta başkan adayı Ali Fatinoğlu’ndan geldi. Fatinoğlu, “2017’de başkan olan kişi (Dursun Özbek), yıkımı ilgili merciinden resmen talep etmiştir. Bu talep, başkanımızın imzasının yanına, bir yönetim kurulu üyesinin imzası ile belediyeye gönderilmiştir" dedi.

yapi.com.tr
"Galatasaray Adasını Özbek Yıktırdı"

Sözcü'de yer alan habere göre; 26 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurulda başkanlık için yarışacak dört isimden biri olan Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılı camiada büyük tartışma konusu olan Galatasaray Adası ile ilgili gerçekleri GS TV canlı yayınında belgeleriyle açıkladı. İşte Fatinoğlu'nun gündem yaratacak ifadeleri:

En az 175-200 milyon dolar
– Kara parçası 3 parçadan oluşuyor. 1 nolu parsel kulübümüze ait. 2 nolu Sarıyer tarafındaki ve 4 nolu havuzun olduğu Ortaköy istikametindeki parseller hazine adına kayıtlı.

– Adanın üzerinde 5-6 tane ayrı takyidat kaydı var.

– En az 175-200 milyon dolar seviyelerinde değeri olan bir yer.

"Şahsen verilmiş bir karar"
– Kulübe, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nce gönderilen 27.03.2017 tarihli yazıdan bir örnek tarafımıza verildi. Bu incelendiğinde dehşetle görüyoruz ki, 2017'de başkan olan kişi (Dursun Özbek), yıkımı ilgili merciinden resmen talep etmiştir. Bu talep, o dönemki başkanımızın imzasının yanına, bir yönetim kurulu üyesinin imzası ile belediyeye gönderilmiştir. Bu yazı, ne yönetim, ne genel kurul kararı, ne de divan kurulu tavsiyesi olmaksızın şahsen verilmiş bir karardır.

Artık kamusal alan
– İşletmenin kulüp üzerine alınması düşünülürken, adamız bir kalemde yıktırılmıştır. Ne yazık ki, bir daha adamızı yasal olarak eski haline getirmek Boğaziçi İmar Kanunu uyarınca mümkün değildir.

- Geçmiş başkanlarımızdan Ünal Aysal'ın şahsi çabalarıyla adamız imar planlarında turizm alanı lejandına kayıtlı iken, daha sonra belediyenin açmış olduğu iptal davasının sonuçlanması ile, yasal itirazların da sona ermesi üzerine 21.02.2017 tarihinde Danıştay 14. Dairesi'nin kararı ile, kamusal alan lejandına sokulmuştur. Bu şu demektir: Yasa uyarınca adanın kamunun yararlanabileceği alan olması mümkün hale gelmiştir.

Özbek'i Erdoğan istedi
– Adanın tek sağlam kalan bölümü (havuz) işletmeye açılmak istenmişse de, 14.07.2017 tarihli, Dursun Özbek imzalı Beşiktaş Belediyesi'ne hitaben yazılmış yazı uyarınca, kullanıma engel olunmuştur. Makinalarının başında yıkımı bizzat idare eden başkanımız, kamulaştırma çalışmalarını engellemek için hiçbir eylem yapmazken, kamulaştırmayı hızlandırmak için 2017 yazında da adanın havuz bölümünün işletmeye açılmasına bu şekilde mani olmuştur.

– Sayın Dursun Özbek'in, Mustafa Cengiz karşısındaki kaybı üzerine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs 2018'deki seçimde kendisinin bir kez daha başkan adayı olmasını tavsiye etmiştir.

– Özetle gelinen noktada, kiracı ile herhangi bir şekilde uzlaşılamamış ve konunun çözülememesi sonucunda adamız yıkıntı haline gelmiştir.

Yarsuvat: Gerekliydi
Adadaki kaçak yapıların yıkılması sürecinde açılan davada önemli bir payı olan eski Başkan Duygun Yarsuvat, gelişmeden memnuniyetini dile getirmiş ve adanın gerçek sahibinin eline geçtiğini belirtmişti. Yarsuvat o dönemde yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu: “İnşaatlar kanunsuz, havuzun üstü kapatılmıştı. Şimdi eski hâline dönüştürülecektir. Galatasaray kazanmıştır. İşletmeci, adayı hakkı olmadığı şekilde kullanmaktaydı. Kanunsuzluk kalktı. Galatasaray Kulübü Derneği tazminat davası açıp bu bedelleri istemelidir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/galatasaray-adasini-ozbek-yiktirdi_165825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!